GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LeBron igrač odluke, Lakersi korak od titule

LeBron igrač odluke, Lakersi korak od titule
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2020 / 07:43
Autor: SEEbiz / Index.hr
ORLANDO - Lakersi su u četvrtoj i dosad najneizvjesnijoj utakmici finala svladali Miami Heat 102:96, poveli 3:1 u seriji i sad ih samo još jedna pobjeda dijeli od 17. naslova NBA prvaka.

LeBron James bio je ključni igrač Lakersa s 28 koševa, 12 skokova i osam asistencija. Nakon relativno samozatajnog prvog poluvremena Kralj se razigrao u trećoj četvrtini, kada je dubokom tricom donio Lakersima vodstvo 55:54, zatim ukrao loptu i asistirao za brzu kontru Greena, pogodio iz ulaza, zabio još jednu tricu te još jednim ulazom iznudio dva slobodna bacanja. Nakon tog Jamesova niza Miami više nijednom nije poveo.

Ali bio je blizu. Igrači Heata predvođeni Jimmyjem Butlerom nisu odustajali i držali su se do samo kraja na dostižnom zaostatku, ali dostići ga nisu uspjeli.

Anthony Davis zabio je 22 koša uz devet skokova, ali za razliku od prošle utakmice, u kojoj je rano upao u probleme s prekršajima, ovaj je put činio razliku na drugom kraju terena i sprječavao Jimmyja Butlera da radi što god mu padne na pamet.

Butler je završio s 22 poena, 10 skokova i devet dodavanja, ali u cijeloj drugoj i trećoj četvrtini ostao je bez ubačaja iz igre.

Bam Adebayo vratio se u petorku Heata nakon što je propustio drugu i treću utakmicu finala zbog ozljede vrata, ali njegov povratak nije donio previše sreće Miamiju jer je tako smanjio minutažu Kellyja Olynyka, koji je u njegovu odsustvu vanjskim putom izluđivao obranu Lakersa. Adebayo je završio s 15 koševa i sedam asistencija, a Olynyk praktički nije bio nikakav faktor na utakmici.

Junak Lakersa iz sjene bio je Kentavious Caldwell-Pope, koji je u prvoj četvrtini zabio 10 koševa, a onda se pošteno napromašivao, sve do posljednje četvrtine, kad je postigao ključnih pet poena kojima su Lakersi obranili prednost.

Finalistima sad slijede dva dana odmora, a peta utakmica igra se u noći s petka na subotu prema hrvatskom vremenu. Pobjedom bi LeBron James došao do četvrtog prstena u svojem desetom finalu s trećim klubom.

Tagovi: LeBron James, Anthony Davis, LA Lakers, Miami Heat, Bam Adebayo, Jimmy Butler, Kentavious Caldwell-Pope
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE