GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kovačić u senzacionalnom transferu napušta Manchester City

Kovačić u senzacionalnom transferu napušta Manchester City
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2024 / 08:05
Autor: SEEbiz
MANCHESTER - Engleski mediji bliski Manchester Cityju tvrde kako 'građani' ovog ljeta moraju prodati neke igrače kako bi izbjegli kaznu zbog nepoštivanja financijskog fair-playa.

Prvi na listi za prodaju je naš Mateo Kovačić (29) koji bi u šokantnom transferu trebao završiti u Saudijskoj Arabiji

Manchester City čini sve kako bi izbjegao moguću kaznu zbog nepoštivanja financijskog fair-playa, a od ranije 'građanima' prijeti drakonska kazna zbog kršenja propisa o održivosti i profitu Premier lige. Navodno im je potvrđeno čak 115 prekršaja od sezone 2009./'10. do sezone 2017./'18., no službena odluka istražitelja još uvijek nije donesena, piše tportal.

Zato, kako bi izbjegli nove neugodnosti, 'građani' jednostavno ovog ljeta moraju prodati neke od svojih glavnih igrača. A prvi na popisu onih koji sigurno odlaze je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić (29) koji je prošlog ljeta stigao iz Chelseaja za gotovo 30 milijuna eura. I čeka ga, ako je vjerovati engleskim medijima, šokantan transfer...

Plan vlasnika Cityja, šeika Mansoura bin Zayed Al Nahyana, ustvari je vrlo jednostavan. Njegova sportska grupacija City Football Group (CFG) u svom vlasništvu ima ukupno 13 klubova diljem svijeta. Redom su to Bolivar (Bolivija), Manchester City (Engleska), Girona (Španjolska), Troyes (Francuska), Bahia (Brazil), Palermo (Italija), Lommel (Belgija), Mumbai City (Indija), Sichuan (Kina), Montevideo City Torque (Urugvaj), Yokohama F Marinos (Japan), Melbourne City (Australija) i New York City (SAD). Ali tu nije kraj jer šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan je vlasnik i momčadi Al Jazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a izravno ga kao financijera i manjinskog vlasnika povezuju i s nekoliko klubova iz Saudijske Arabije.

I baš bi naš Mateo Kovačić od ljeta karijeru trebao nastaviti u Saudijskoj Arabiji! Logika posla je vrlo jednostavna - City će fiktivnom prodajom Matea Kovačića zaraditi više od 30 milijuna eura, a sam šeik neće izgubiti ništa jer će se transfer odraditi između njegovih klubova! U isto će vrijeme 'građani' biti bliže cilju da ispoštuju financijski fair-play, a moći će i kupovati nove igrače na tržištu.

Englezi tvrde kako je Pep Guardiola odlučio 'žrtvovati' Kovačića kojeg bi u redovima Cityja trebao zamijeniti Bayernov Joshua Kimmich, a naš će 'vatreni' zbog toga barem jednu sezonu odraditi u Saudijskoj Arabiji gdje su već Marcelo Brozović i Ivan Rakitić.

Tagovi: kovačić, city, manchester, guardiola
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE