GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kovačić: Pokušat ćemo iznenaditi Real

Kovačić: Pokušat ćemo iznenaditi Real
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2022 / 15:50
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić, koji će u utorak igrati za Chelsea uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka s Real Madridom, smatra kako njegova momčad može nadoknaditi poraz 1-3 iz prve utakmice.

"Nismo bili odigrali svoju najbolju utakmicu pa rezultat nije bio dobar. No puni smo nade te motivirani pokazati svoje najbolje izdanje", izjavio je Kovačić na konferenciji za medije u Madridu.

Kovačić, 27-godišnji vezni igrač, istrčat će na Santiago Bernabéu gdje je igrao za Real Madrid od 2015. do 2018. godine.

“Puno je primjera preokreta rezultata. Ja sam bio u Realu kada je od Wolfsburga bio izgubio 2-0 pa zatim pobijedio 3-0 i plasirao se u četvrtfinale", izjavio je.

Dodao je i da je Chelsea bio izgubio 3-1 od Napolija pa nadoknadio taj poraz u uzvratu.

"Nogomet uvijek pruža iznenađenja. No da bi se to dogodilo mi moramo dati preko 100 posto svojih mogućnosti", rekao je Kovačić.

On je ove sezone odigrao 38 utakmica u plavom dresu Chelsea pri čemu je pet puta asistirao i zabio dva gola. U nedjelju je proveo na travnjaku svih 90 minuta u prvenstvenoj gostujućoj pobjedi od 6-0 nad Southamptonom.

Chelsea, koji se nalazi na trećem mjestu u engleskom prvenstvu, prije toga je bio izgubio doma 1-4 od Brentforda a prethodno i 1-3 od Real Madrida.

"Nikada nije lako igrati kada se vratiš s reprezentativnog okupljanja, ali to nije opravdanje za ovo kako smo odigrali u posljednje vrijeme", rekao je.

"Uvijek je dobro razgovarati pa smo održali sastanak koji se pokazao važnim jer smo se nakon toga podigli", dodao je.

Kovačić je od 26. do 29. ožujka bio na reprezentativnom okupljanju Hrvatske u Dohi gdje je sudjelovao u remiju 1-1 sa Slovenijom te pobjedi od 2-1 nad Bugarskom u prijateljskim susretima.

U utorak će se na sredini terena opet naći s reprezentativnim kolegom Lukom Modrićem, kojem će to biti 37. ovosezonski nastup u bijelom dresu Real Madrida.

"Teško ga je zaustaviti. On je sjajan igrač", istaknuo je Kovačić.

"Poštujem ga jer kada sam bio dječak on je igrao u mom klubu, zagrebačkom Dinamu. Uvijek je igrao dobro kao što igra i sada. Sada smo prijatelji te ga poštujem još i više", dodao je.

Modrić je najstariji igrač Reala, vodeće momčadi španjolskog prvenstva, te se nada produženju ugovora koji istječe 30. lipnja. On i Kovačić su zajedno igrali u Madridu tri godine.

"Prema onome što vidim, Modrić je na istoj razini zadnjih pet ili šest godina", napomenuo je Kovačić koji je 2018. nezadovoljan minutažom preselio u London. U Real Madridu je bio rezerva jer je trener Zinedine Zidane davao prednost Modriću, Casemiru i Toniju Kroosu koji bi u utorak trebali opet istrčati u udarnoj postavi u formaciji 4-3-3.

"Modrić je tako dobar jer voli nogomet i jer je profesionalac svaki dan tijekom godine", odgovorio je Kovačić.

Mateo Kovačić je s Real Madridom osvojio tri Lige prvaka a to natjecanje je osvojio i lani s momčadi iz Londona.

Chelsea je u polufinalu bio odigrao 1-1 u Madridu te pobijedio doma 2-0, ali Kovačić zbog ozljede nije bio nastupio.

Prošli tjedan nije bio u početnoj postavi.

"Teško je kada ne igraš, bez obzira o kojem protivniku se radi. No trener uvijek izabere 11 igrača, ne može ih uvesti 22", izjavio je.

Kovačić je u toj utakmici ušao u 45. minuti dok je njegova ekipa gubila 1-2. Na kraju je upisala poraz 1-3.

"Bilo je lijepo igrati protiv Modrića, ali uvijek radije igram u istoj momčadi s njim. Sutra ćemo nastojati dati svoj maksimum", napomenuo je Kovačić, jedan od rijetkih igrača Chelsea koji dobro poznaje dom Real Madrida.

Chelsea će, naime, prvi put u povijesti gostovati na Santiago Bernabéu jer je lani u Madridu igrao na pomoćnom stadionu Alfredo di Stefano zbog radova na glavnom stadionu. Prije toga se s Real Madridom bio susreo 1998. godine u finalu Europskog Superkupa u Monaku te u finalu Kupa pobjednika kupova 1971. u Pireju. U oba ta finala pobijedio je Chelsea.

Tagovi: Mateo Kovačić, Chelsea, Real Madrid, Luka Modrić
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE