GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kovačić je stigao, uskoro će i Gvardiol. Ovako će izgledati Cit<

Kovačić je stigao, uskoro će i Gvardiol. Ovako će izgledati Cit<
OSVJEŽENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2023 / 07:48
Autor: SEEbiz / index.hr
MANCHESTER- Manchester City je osvajanjem trostruke krune prošle sezone zaradio 300 milijuna eura. Nije to prevelik novac za bogate šeike, ali je jako važan za financijski fair-play te omogućava Guardioli da rekonstruira momčad.

Fabrizio Romano objavio je u srijedu da je Mateo Kovačić novi igrač Cityja, koji će ga Chelseaju platiti oko 30 milijuna eura s bonusima, a hrvatski reprezentativac trebao bi zamijeniti Ilkaya Gundogana koji odlazi u Barcelonu, piše Index..

Poznati talijanski novinar, ali i brojni engleski mediji pišu da je Guardiola jako zainteresiran za Joška Gvardiola i da mu je on prioritet u ljetnom prijelaznom roku. Španjolac jako dobro zna da u momčadi lako može doći do zasićenja, osobito nakon ovako dominantne sezone i osvajanja toliko željene Lige prvaka pa želi pojačati konkurenciju i proširiti kadar.

Gvardiol bi City koštao negdje oko 100 milijuna eura, koliko Nijemci traže za njega, a Romano je objavio da je City manje-više dogovorio sve detalje ugovora s igračem i da se još samo mora dogovoriti s njegovim klubom oko odštete.

Guardiola je prošle sezone koristio sustav 3-4-3 koji je često prelazio u 3-2-2-3 i bio je nerješiva enigma za protivnike. City je bez previše problema lomio europske velikane, a u prvenstvu je u finišu pomeo Arsenal i rutinski obranio naslov prvaka. Očekuje se da će Guardiola zadržati taj sustav igre i sljedeće sezone, a jedna od ključnih figura bit će John Stones.

Guardiola je od stopera napravio hibridnog veznog igrača koji se u fazi obrane spuštao u zadnju liniju i tako pojačavao obranu, da bi u izgradnji napada funkcionirao kao klasični vezni igrač, što je šokiralo sve analitičare i Cityjeve navijače. Dolaskom Gvardiola, City bi imao jako puno opcija u zadnjoj liniji.

Gvardiol, Dias, Ake, Walker i Akanji mogli bi se rotirati po potrebi ovisno o ritmu utakmica ili zahtjevima protivnika, a Stones i Rodri bili bi zadnji vezni ispred njih. Kovačić bi dobio ulogu Gundogana te bi s De Bruyneom činio par ofenzivnijih veznjaka.

Ako bude potrebno kad Walker bude u postavi, ta formacija lako bi se mogla prebaciti u klasični 4-3-3 sa Stonesom na stoperom te Rodrijem, Kovačićem i De Bruyneom u vezi. Jako puno se pisalo o odlasku Bernarda Silve, ali trenutačno je najrealnije da on ostane još jednu sezonu na Etihadu.

Portugalac je odbio ponudu iz Saudijske Arabije u koju hrli sve više zvijezda, a za njega je jako zainteresiran PSG. No, City nema nikakve namjere spuštati cijenu, a od Parižana traži 80 milijuna eura. PSG-u je to navodno puno previše i engleski mediji tvrde da je sasvim izvjesno da će Bernardo ostati.

Ostatak napada neće se mijenjati. Jack Grealish je odigrao jako dobrih 50 utakmica za City prošle sezone i sljedeće se od njega očekuje još više. Erling Haaland je zabetoniran u napadu, a sjajna zamjena mu je Julian Alvarez, koji se već

Tagovi: Mateo kovačić, Joško Gvardiol, Manchester City, ilkay Gundogan, Fabrizio Romano, Pep guardiola
PROČITAJ I OVO
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE