GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kotarski blizu odlaska u Premiership

Kotarski blizu odlaska u Premiership
VRATARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2023 / 17:19
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Dominik Kotarski je svojedobno figurirao kao jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša, a s 18 godina je ovaj vratar za dva milijuna eura prešao iz Dinama u nizozemski Ajax.

No, prvi odlazak u inozemstvo nije se isplatio Kotarskom pa se u ljeto 2021. vratio u SuperSport HNL i to u Goricu, prvo kao posuđen Ajaxov igrač da bi ga prošlog ljeta Gorica otkupila, ali i odmah preprodala. Hrvatski prvoligaš je nizozemskom velikanu platio milijun eura za njega, a već ga sljedećeg dana prodao u grčki PAOK za dvostruko veći iznos.

Kotarski je tako dobio novu priliku u inozemstvu i iskoristio je. Prošle sezone je branio u 41 utakmici za PAOK i u njima primio 37 golova, a u čak 18 nastupa je završio s ‘čistom mrežom‘, odnosno bez primljenog gola. Sa samo 23 godine je bio jedan od najboljih vratara grčke Super lige, a to mu se moglo isplatiti u vidu novog transfera i to u Premiership.

Tako engleski CaughtOffside donosi kako je za Kotarskog zainteresiran West Ham koji u njemu vidi dugoročnu zamjenu za 38-godišnjeg Lukasza Fabianskog. Engleski medij se poziva na vijesti iz Grčke koje tvrde da postoji još nekoliko klubova koji bi željeli dovesti hrvatskog vratara, a cijena ispod koje ga PAOK neće pustiti je 10 milijuna eura.

Kotarski s PAOK-om ima ugovor do 2026. pa se grčkom klubu nigdje ne žuri kako bi ga prodao, a s obzirom na to da on ima iskustvo grijanja klupe u Ajaxu za očekivati je da neće žuriti pri izboru kluba samo zbog imena. Puno važnije mu je da brani, a ako nastavi s ovakvom formom vrlo brzo će se pojaviti na popisu Zlatka Dalića. Uostalom, već se spominjao u tom kontekstu, a bio je prvi vratar U21 reprezentacije na nedavno održanom Europskom prvenstvu.

Tagovi: Dominik Kotarski, PAOK, Gorica, Dinamo, West Ham
PROČITAJ I OVO
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE