GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koeman: Naš problem je obrana

Koeman: Naš problem je obrana
BARCELONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2020 / 09:07
Autor: SEEbiz / Index.hr
CADIZ - Barcelona je u 12. kolu La Lige poražena kod Cadiza 2:1. Gosti su imali samo tri udarca u okvir u 90 minuta i na kraju došli do novog podviga nakon što su 17. listopada pobijedili Real Madrid u gostima 1:0.

Ovim porazom Barcelona je nakon deset kola ostala na 14 bodova i sada za vodećim Atleticom zaostaje 12 bodova nakon samo deset odigranih utakmica.

Odmah nakon utakmice konferenciju za medije održao je trener Barcelone Ronald Koeman koji je prozvao svoje igrače zbog pogrešaka u obrani.

"Teško je objasniti ovakav poraz. Došli smo ovdje s dobrim nizom rezultata. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, a u drugom smo bili bolji. Izgubili smo zbog pogreške kakva se ne očekuje od naše ekipe. Igrači nisu bili fokusirani, stav ekipe nije bio dobar, nisu krivi samo braniči", rekao je Koeman pa dodao:

"Teško je objasniti neke golove koje primamo. Mislim da je u pitanju manjak koncentracije i agresivnosti na lopti. Ne mogu objasniti kako smo primili drugi gol. Ovo je veliki korak u utrci za titulu. Jako smo razočarani, ali moramo to prihvatiti. Zaostatak od 12 bodova za Atletico Madridom je golem. Ima još puno utakmica, ali ako ne smanjimo razliku između toga kako igramo kod kuće i toga kako igramo u gostima, neće nam biti pomoći."

Junak utakmice je 35-godišnji Alvaro Negredo, nekadašnji napadač Manchester Cityja i španjolske reprezentacije. Iskusni je napadač presjekao loptu koju je Clement Lenglet vraćao svom vrataru Marc-Andreu Ter Stegenu i uspio zabiti za 2:1.

"Uvijek morate analizirati utakmice. Mislim da smo prema naprijed stvorili dovoljno prilika, ali njihov golman je bio fenomenalan. Kad takva ekipa povede, zatvori se i kasnije je teško zabiti gol. Primili smo golove kakve druge momčadi koje sam trenirao nikad ne bi primile", rekao je Koeman pa dodao:

"Mi smo Negredu servirali gol za pobjedu. To je naša pogreška. Ne smijemo primiti takav gol. Ovo nije jedini takav gol i to me boli. Nismo dovoljno agresivni u obrani i ne osvajamo duele. Hitno se moramo popraviti."

Tagovi: Ronald Koeman, Barcelona, Cadiz, Marc-Andre Ter Stegen, Clement Lenglet, Alvaro Negredo
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE