GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koeman: Možemo ispisati povijest

Koeman: Možemo ispisati povijest
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2023 / 18:04
Autor: SEEbiz
ROTTERDAM - Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Ronald Koeman govorio je na novinarskoj konferenciji pet dana prije polufinala Lige nacija protiv Hrvatske.

Nizozemska u srijedu u Rotterdamu dočekuje Hrvatsku u prvom polufinalnom okršaju, a dan kasnije slijedi ogled Italije i Španjolske u Enschedeu.

"Možemo ispisati povijest. Ako nešto osvojite s reprezentacijom, postoji nešto iza vašeg imena. Ta je svijest prisutna unutar momčadi. Možete to osjetiti, igrači pričaju o tome, govore o pobjedi. Vidjeli ste koliko su se Portugalci radovali. Do sada se radilo o Europskom prvenstvu ili Svjetskom prvenstvu, ali sada je dodana i Liga nacija", rekao je Koeman.

Nizozemci su sudjelovali i na prvom Final Fouru Lige nacija 2019. u Portugalu kada su pobijedili Englesku u polufinalu, ali su izgubili od domaćina Portugala u finalu 1:0. Nizozemska nogometna reprezentacija je do sada osvojila čak sedam medalja na velikim natjecanjima, ali samo jedno zlato, i to na Europskom prvenstvu 1988. godine.

Nizozemska ima i tri svjetska srebra (1974., 1978., 2010.), svjetsku broncu (2014.) te europsku broncu (1976.). Još tri puta je poražena u polufinalima Eura (1992., 2000., 2004.). Ima i srebro s prvog izdanja Lige nacija.

"Svi pričaju o 1988. godini, to sve govori. Postoji nešto iza tvog imena", dodao je Koeman, koji se početkom godine vratio na klupu nizozemske vrste preuzevši dužnost od Louisa Van Gaala. U prvom mandatu je bio za kormilom od 2018. do 2020. U drugi mandat je krenuo uvjerljivim porazom od Francuske (4:0) na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024.

"Bio je to vrlo loš tjedan u kojem je sve krenulo po zlu. Ozljede, bolesti, rezultat. Međutim, sada nas očekuje polufinale. Još uvijek nismo kompletni, ali lijepo je što tri Nizozemca igraju finale Lige prvaka", rekao je misleći na današnju utakmicu u Istanbulu, gdje će Nathan Ake igrati za Manchester City protiv braniča Inter Milana Stefana de Vrija i Denzela Dumfriesa.

Tagovi: Ronakl Koeman, Nizozemska, Liga nacija
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE