GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klopp otvoreno hvali mladog trenera

Klopp otvoreno hvali mladog trenera
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2024 / 11:13
Autor: SEEbiz
LIVERPOOL - Njemački nogometni trener, 56-godišnji Jürgen Klopp najavio je da se na kraju sezone povlači s klupe Liverpoola. Ostala je nepoznanica, znači li to tek privremeni rastanak od nogometa ili se Klopp namjerava skroz umiroviti.

No, prema njegovim riječima, trenerskoj struci priključio se sjajan španjolski znalac.

Krajem siječnja Jürgen Klopp je otkrio kako se na kraju sezone povlači s klupe Liverpoola, uz obrazloženje.

'Radi se o tome da sam, kako da to kažem, na izmaku snaga. Sada nemam problema, očito, znao sam već duže da ću to morati objaviti u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro. Znam da ne mogu raditi posao opet i opet i opet i opet...'.

I od tog trenutka, odnosno kada je stanje šoka umanjeno, počelo se špekulirati tko bi njemačkog trenera mogao zamijeniti.

Mnogim Liverpoolovim navijačima prvi je izbor Xabi Alonso, bivši igrač Redsa, ali očito i sjajan trener, koji radi odličan posao na klupi Bayera iz Leverkusena.

A da je uistinu riječ o treneru koji zaslužuje klubu slavnog engleskog kluba potvrdio je i sâm Klopp.

'Xabi radi nevjerojatan posao. Da ste me prije dva mjeseca pitali o Xabiju Alonsu, rekao bih: 'O moj Bože'. Dinosauri s klupe - a tu mislim na Ancelottija, Mourinha, Guardiolu i sebe, za 20 godina više nećemo raditi. OK, možda Mourinho hoće. Dolazi nova generacija trenera i rekao bih da se Xabi u njoj ističe. Bivši igrač svjetske klase, a nogomet kojeg igra, način na koji postavlja momčad, transferi koje je napravio, to je apsolutno iznimno. Radio sam dugo u Bundesligi i to je impresivno. Ne samo zbroj bodova nego i zbog načina na koji Bayer igra. On u Leverkusenu radi sjajan posao, pogotovo s obzirom na kratko vrijeme koje je proveo i da je riječ je o mladoj momčadi. Leverkusen ima vrlo dobre šanse osvojiti prvenstvo, kup, a jedni su i od favorita u Europskoj ligi'.

Podsjećamo, Bayer je nakon 21 kola u Bundesligi vodeći, s pet bodova više od Bayerna. Također, Apotekari ove sezone u prvenstvu nemaju ni jedan poraz. Baš kao ni u kupu, odnosno u Europskoj ligi. Prema tome, sve ove pohvale na račun 42-godišnjeg Španjolca su opravdane.

Tagovi: klopp, alonso, liverpool, leverkusen
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE