GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina bi mogla ponuditi ligama petice i Ligi prvaka da natjecanja završe u Kini

Kina bi mogla ponuditi ligama petice i Ligi prvaka da natjecanja završe u Kini
NOGOMET I BIZNIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2020 / 10:40
Autor: Matej Balen
PEKING – Lige petice su potpuno zaustavile svoja natjecanja, a financijski gubitci se tek počinju zbrajati. Nudi li Kina rješenje za spas europskog klupskog i ligaškog nogometa, ali i nogometni ljetni spektakl s mnoštvom sponzora?

Iako je ideja tek u povojima, kineski sportski krugovi su dali naslutiti kako bi kineski državni vrh europskim klupskim federacijama mogao ponuditi financijske pakete i mogućnosti završetka europske nogometne sezone na stadionima diljem cijele Kine, u vremenskim rasporedima koji bi obuhvatili mjesec svibanj i lipanj.

Situacija sa korona-virusom u Kini se polako smiruje, a do svibnja mjeseca se očekuje potpuna normalizacija cijele situacije, te vremenski postoji dovoljno vremena da europski nogometaši odrade dvotjednu karantenu, te bez rizika od zaraze sigurno završe sezonu. Kina ne oskudijeva sportskim kapacitetima i stadionima s više od 30.000 gledatelja, te bi mogla u 50-ak kineskih gradova biti u mogućnosti ugostiti europske ekipe iz pet vodećih europskih liga, te osigurati završetak ligaških natjecanja u ubrzanom ritmu, kao i završetak europske sezone Lige prvaka.

Ovo bi se moglo i financijski itekako isplatiti federacijama diljem Europe, a i televizijske kuće bi bile voljne pregovarati podjelu TV prava sa Kinom. Sponzora u svakom slučaju ne bi nedostajalo, što je pokazalo posljednje Svjetsko nogometno prvenstvo gdje su kineske kompanije uplatile polovicu svih sponzorskih paketa za cijelo prvenstvo.

Svake godine, najbolji klubovi diljem Europe dio svojih priprema provode baš u Kini kako bi bogato naplatili odigravanje prijateljskih susreta. Odnosilo se to prvenstveno na španjolske, engleske i talijanske klubove. Termini u svibnju i lipnju bi sasvim sigurno odgovarali svima, a možebitni dvomjesečni „Europski nogometni spektakl“ bi pojačao oporavak kineskog gospodarstva, a sasvim sigurno i podosta smanjio financijske gubitke europskih klubova.

Tagovi: Liga prvaka, NR Kina, lige petice, koronavirus,
PROČITAJ I OVO
Modrićev sprint spasio Real
BRILJANTAN
Modrićev sprint spasio Real
MADRID - Igrači Reala plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Madridu preokrenuli 0:1 u pobjedu 2:1 protiv Bayerna.
Nikola Jokić je opet MVP NBA lige
PRIZNANJA
Nikola Jokić je opet MVP NBA lige
DENVER - Nikola Jokić je najkorisniji igrač NBA-a, objavila je liga.
Joselu junak Madrida, Real u finalu Lige prvaka
LIGA PRVAKA
Joselu junak Madrida, Real u finalu Lige prvaka
MADRID - Real je još jednom pokazao karakter i u samo dvije minute preokrenuo utakmicu protiv Bayerna u polufinalu Lige prvaka. Nije se predavao i preko Joselua u 88. i 90'+1 zabio dva gola koja su ga odvela u finale, a koje je na rasporedu 1. lipnja u Londonu.
Dinamo će dobiti revolving kredit, a i novog sponzora
FINANCIRANJE
Dinamo će dobiti revolving kredit, a i novog sponzora
ZAGREB - U Dinamu će se danas održati redovna sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se raspravljati o tekućim pitanjima, a novooformljeni brojni odbori kluba dat će izvještaje o djelatnostima za koje su nadležni.
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
PRIZNANJA
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
NEW YORK - Igrač Minnesota Timberwolvesa time se izjednačio s dosadašnjim rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Wallaceom na vrhu ljestvice igrača s najvećim brojem nagrada u toj kategoriji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE