GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kanađanima bronca na SP-u, Amerikanci bez medalje

Kanađanima bronca na SP-u, Amerikanci bez medalje
SP U KOŠARCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2023 / 13:42
Autor: SEEbiz
MANILA - Kanada je osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u košarci nakon što su u nedjelju u utakmici za treće mjesto u Manili poslije produžetaka svladala SAD sa 127-118 (34-25, 24-31, 33-26, 20-29, 16-7)

Utakmica je bila dosta izjednačena, Kanada je dobila prvu i treću četvrtinu, a SAD drugu i zadnju. No Kanada je potpuno dominirala u produžetku na kraju kojeg je slavila sa 16-7.

Kanađani su imali četiri koša prednosti (111-107) četiri sekunde prije kraja, ali je utakmicu odveo u produžetke Mikal Bridges. On je pogodio jedno slobodno bacanje i namjerno promašio drugo kako bi uzeo odbijenu loptu, a zatim izjednačio. Kelly Olynyk je zatim nije zabio za Kanadu jer se njegova lopta odbila od obruča.

U produžetku Alexander je postigao prvih sedam koševa i Kanađani su brzo poveli (118-111 nakon dvije minute).

Kanadu je do pobjede i bronce predvodio Dillon Brooks koji je utakmicu završio sa 39 ubačaja i pet asistencija, Shai Gilgeous-Alexander je dodao 31 koš, a RJ Barrett 23 koša i sedam skokova. Kod SAD-a najbolji je bio Anthony Edwards sa 24 koša i pet skokova, a Mikal Bridges je ubacio 19 koševa i devet skokova.

Za Kanadu je ovo prva medalja sa svjetskog prvenstva ali i prvi put da je na SP poslala momčad sastavljenu isključivo od NBA igrala.

Za naslov svjetskog prvaka bore se Njemačka i Srbija

Tagovi: Kanada, Dillon Brooks
PROČITAJ I OVO
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
Sergeju Jakiroviću preminula majka
SUĆUT
Sergeju Jakiroviću preminula majka
ZAGREB - Dinamo u nedjelju u 19:30 na Rujevici igra veliki derbi 33. kola SuperSport HNL-a, a uoči utakmice Dinamov trener Sergej Jakirović (47) doživio je veliku obiteljsku tragediju.
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE