GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Josip Šutalo ruši Dinamov rekord

Josip Šutalo ruši Dinamov rekord
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2022 / 09:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Red Bull Leipzig odlučan je u namjeri da kupi stopera Dinama Josipa Šutala. Njemački klub želi dogovor s 'modrima' odmah, bez obzira na završetak prijelaznog roka.

A kako bi se osigurali da će Šutala zaista i dobiti, iz RB Leipziga je stigla nemoralna ponuda koja će mladog stopera učiniti najskupljim igračem kluba u povijesti, piše tportal.

Da, izvori bliski pregovaračima Dinama koji dogovaraju prodaju Josipa Šutala potvrdili su nam kako je Leipzig u startu 'modrima' ponudio 18 milijuna eura 'keša' plus još sedam milijuna eura kroz razne bonuse (broj nastupa, mogući plasman kluba u Ligu prvaka, osvajanje trofeja...) te određeni postotak od sljedećeg transfera!

Ukupno bi Šutalov transfer tako lagano mogao biti veći od 25 milijuna eura, a to ga čini najskupljim igračem Dinama u povijesti jer je Marko Pjaca 2016. godine odlaskom u Juventus 'modrima' uprihodio 'samo' 23 milijuna eura.

Čelnicima Leipziga se žuri jer s druge strane dogovaraju prodaju Joška Gvardiola, kojeg su također kupili od Dinama, u londonski Chelsea za čak 90 milijuna eura. I baš u Josipu Šutalu vide Gvardiolovog nasljednika. Pa su 'modrima' ekspresno poslali ponudu koja se jednostavno ne odbija.

Uz sve to, RB Leipzig bi Šutala zbog dobre suradnje s Dinamom posljednjih godina - a to potvrđuju transferi Danija Olma i Joška Gvardiola - do kraja ove sezone ostavio na Maksimiru. Prevedeno, slično kao svojevremeno u slučaju Gvardiola, Leipzig bi ga plaćao, a on bi i dalje igrao za Dinamo! I svi bi bili zadovoljni jer Šutalo će ove sezone s Dinamom igrati Ligu prvaka i skupljati toliko potrebno iskustvo, a Leipzig će na kraju dobiti jednog od najnadarenijih stopera svoje generacije koji će odmah zauzeti mjesto Joška Gvardiola u momčadi 'bikova'.

Tagovi: Josip Šutalo, Dinamo, RB Leipzig, Dinamo, Joško Gvardiol
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE