GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige

Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
ŠOKANTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2024 / 07:16
Autor: SEEbiz
DENVER - Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa.

Konačnih 98:90 za gostujuću momčad znači i da su se Nikola Jokić i prošlosezonski prvaci oprostili od doigravanja.

Minnesota je na poluvremenu bila u zaostatku od 15 poena, u trećoj četvrtini u zaostatku od 20 koševa, a početkom četvrte preuzela vodstvo koje do kraja susreta nije ispuštala. Do noćas niti jedna momčad u povijesti NBA lige u sedmoj utakmici serije nije nadoknadila -15 s poluvremena.

Vođa Wolvesa Anthony Edwards bio je neprimjetan prvo poluvrijeme. Ubacio je tek četiri koša i podijelio tri asistencije i bio bez uhvaćene lopte u tom periodu. Do kraja susreta stigao je do učinka od 16 poena (šut iz igre 6/24), osam skokova i sedam asistencija, provokatorski mahnuo domaćoj publici dok je prenosio loptu preko centra i povukao Wolvese u njihovo prvo konferencijsko finale u posljednjih 20 godina.

Karl-Anthony Towns (12 skokova) i Jaden McDaniels (šest skokova) ubacili su po 23 koša svaki za Minnesotu. Kod Denvera je sjajan bio aktualni i trostruki MVP lige Nikola Jokić s 34 poena. 19 skokova i sedam asistencija. Jamal Murray ubacio je 35. Niti jedan drugi igrač prošlosezonskih prvaka nije dodao više od sedam poena.

Minnesota će u konferencijskom finalu igrati protiv Dallas Mavericksa. Nepoznanica više nema niti na Istoku gdje su Indiana Pacersi na gostovanju u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala svladali New York Knickse 130:109. Za veliko finale igrat će protiv Boston Celticsa.

Od samog početka sedme utakmice Indiana je povela te je sjajnom napadačkom igrom lomila New York koji je s vremenom sve teže pratio ritam svog suparnika, zbog brojnih ozljeda unutar svoje momčadi.

Prvo je nezaustavljiv za domaćina bio Pascal Siakam, a potom je tricama zaredao Tyrese Haliburton čime je Indiana tijekom druge četvrtine dosegla i 20 poena razlike. New York je kvalitetno odradio jedino uvodni dio drugog poluvremena. Spustio je zaostatak na manje od deset poena, ali šuterski moćna Indiana vrlo brzo je vratila veliku prednost i na kraju lako pobijedila za ulazak u konferencijsko finale.

Posljednji put Indiana je tako daleko dogurala 2014. godine kada je poražena od Miami Heata u finalu Istoka 2-4. Sezonu ranije također je igrala konferencijsko finale te je opet poražena od istog suparnika 3-4.

Svi igrači prve petorke Indiane su postigli 17 ili više poena. Halliburton je postigao 26 uz šest asistencija i 6/12 za tri poena. Po 20 su dali Siakam i Andrew Nembhard, s tim da je Nembhard imao šest asistencija i pet skokova.

Za New York je 39 poena ubacio Donte DiVincenzo uz 9/15 za tricu. Najbolji igrač New Yorka Jalen Brunson je dao 17 koševa, ali veći dio drugog poluvremena nije odigrao zbog ozljede prsta. Alec Burks je ubacio 26 poena.

Tagovi: JOKIĆ, NUGGETS, EDWARDS, TOWNS, SIAKAM
PROČITAJ I OVO
Šibenik pobijedio Zrinski i ušao u SHNL
USPJESI
Šibenik pobijedio Zrinski i ušao u SHNL
OSIJEK - U zadnjem kolu druge hrvatske lige, ili kako se službeno zove SuperSport Prve nogometne, Šibenik je u derbiju koji je odlučivao o prvaku i putniku u SuperSport HNL u gostima rezultatom 2:0 pobijedio Zrinski Osječko na Gradskom vrtu.
Dalić o Vlašiću: Dan odluke je 7. lipnja
NAJAVE
Dalić o Vlašiću: Dan odluke je 7. lipnja
RIJEKA - Hrvatska u ponedjeljak od 19 sati igra prvu od dvije prijateljske utakmice u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. Protivnik će joj na Rujevici biti Sjeverna Makedonija.
Kontroverzni dogovor: Rheinmetall sponzor Borussije Dortmund
NOGOMET I BIZNIS
Kontroverzni dogovor: Rheinmetall sponzor Borussije Dortmund
DORTMUND - Njemački Rheinmetall, jedan od vodećih svjetskih proizvođača oružja i streljiva, novi je strateški sponzor Borussie Dortmund. O tome su mišljenja podeljena.
Sevilla ima novog trenera
TRENERI
Sevilla ima novog trenera
SEVILLA - Sevilla je sklopila jednogodišnji ugovor s Franciscom Joseom Garcia Pimientom, dosadašnjim Las Palmasovim trenerom koji je s Barceloninim juniorima osvojio Ligu prvaka.
Odgođena aukcija Maradonine Zlatne lopte
AUKCIJA
Odgođena aukcija Maradonine Zlatne lopte

RIM - Aukcija trofeja "Zlatna lopta" dodijeljena legendarnom argentinskom nogometašu Diegu Maradoni, planirana za sljedeći tjedan, odgođena je, objavila je aukcijska kuća Agit.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE