GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa

Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 07:57
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.

Serija se preselila u LA, ali ništa se nije promijenilo. Lakersima opet prijeti metla od Nuggetsa selidbom serije u Los Angeles ništa se nije promijenilo. Nuggetsi su i ovaj put pobijedili te im treba samo još jedno slavlje kako bi u reprizi prošlogodišnjeg finala Zapada Lakersima napravili isto što i lani - pomeli ih 4:0.

Jokić je opet briljirao protiv LeBrona s 24 poena (šut iz igre 9/13), 15 skokova i 9 asistencija, što mu je bila 11. pobjeda zaredom protiv Lakersa. No Nuggetsi su imali niz jako raspoloženih igrača. Čak četvorica postigli su barem 20 poena, a trojica od njih imali su double-double. Osim Jokića, sjajan je bio i Aaron Gordon s osobno rekordnim brojem koševa (29) i skokova (15) u play-offu. Michael Porter ubacio je 20 uz 10 skokova. Jamal Murray postigao je 22 poena i samo jedna asistencija mu je nedostajala da i on bude u ovom brojnom društvu Nuggetsa koje je protiv Lakersa imalo double-double s barem 20 poena.

Lakerse su klasično predvodili Anthony Davis s 33 poena i 15 skokova te LeBron James as 26 poena i 9 asistencija. Austin Reaves je dodao 22 poena, ali u ovom play-offu je dvojac glavnih zvijezda ubacio 176, a svi ostali igrači Lakersa zajedno tek 131 poen. Ono što je posebno porazno i zabrinjavajuće za Lakerse je što nikako ne mogu pobijediti Nuggetse usprkos tome što su u šest utakmica u gubitničkom nizu imali prednost s dvoznamenkastim brojem koševa, uključujući u sve tri utakmice u ovom doigravanju.

Lakersi su na svom terenu krenuli žestoko, odlučni da zaustave gubitnički niz protiv prvaka, pa su tako meč otvorili s 8:0, a prvu četvrtinu završili s +10. No, do poluvremena se prednost Lakersa smanjila na četiri poena. Nuggetsi su izveli preokret u trećoj četvrtini, koju su dobili 34:22, a to je dio meča u kojem su prvi put poveli, a prednost nisu ispuštali do kraja.

Tagovi: jokić, lakers, nuggets, lebron
PROČITAJ I OVO
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
MILJENIK NAVIJAČA
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
BERLIN - Georg Koch nedavno je u jednom intervjuu rekao da je teško bolestan te da mu je želja pogledati utakmicu od svih klubova u kojima je igrao.
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
TENIS
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
PARIZ - Srbijanski as Novak Đoković i dalje je vodeći na muškoj svjetskoj teniskoj ljestvici.
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
NBA PLAYOFF
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
CLEVELAND - Košarkaši Cleveland Cavaliersa posljednji su sudionici drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga kao domaćini svladali Orlando Magic 106-94.
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
DOČEK
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
ZAGREB - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE