GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jokić dobio najbogatiji ugovor u povijesti NBA lige

Jokić dobio najbogatiji ugovor u povijesti NBA lige
UGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 07:58
Autor: SEEbiz / index.hr
DENVER - Nikola Jokić potpisuje produljenje ugovora s Denver Nuggetsima, a dogovorenim iznosom koji ta franšiza mora platiti postaje rekorder NBA lige s najvećim ugovorom u njenoj povijesti.

Za dodatnih pet godina suradnje s dvostrukim i aktualnim najkorisnijim igračem lige Denver će morati platiti 270 milijuna dolara (prema nekim izvorima 264 milijuna dolara).

Produljenje ugovora s novim, financijski boljim uvjetima za Jokića započinje sa sezonom 2023./24., a srpski centar dogovorio je ostanak u Denveru do kraja sezone 2027./28. U posljednjoj sezoni imat će pravo sam odlučiti želi li ostati među Nuggetsima uz zajamčena 63.3 milijuna dolara, piše Index.

Posljednja godina tog ugovora ujedno je i najunosnija za Jokića, kojem plaća od prve godine aktivacije ugovora, kada će dobiti 46.55 milijuna dolara za sezonu, raste osam posto godišnje. Bude li mijenjan prije isteka ugovora, imat će pravo na određen postotak koji se obračunava prema trajanju ugovora.

Jokić, kojeg je Denver uzeo na draftu u njegovom drugom krugu 2014. godine kao tek 41. izbor ukupno, nastavlja svoj nevjerojatan uspon u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. U svojoj četvrtoj sezoni postao je All-Star igrač, što je status koji poslije nije gubio, a u posljednje četiri sezone jednom je bio u drugoj najboljoj petorki lige i triput u prvoj.

MVP osnovnog dijela sezone premijerno je postao lani, a to je ove godine i potvrdio novim izborom za najkorisnijeg igrača lige.

U prošloj sezoni Jokić je igrao uz prosjeke od 27.1 koša i 13.8 skokova po utakmici, što su mu i osobni rekordi u ligi, kao i 1-5 osvojenih lopti po susretu i 0.9 blokiranih šuteva suparnika, također brojke iz prošle sezone. Uz to je imao i 7.9 asistencija, tek 0.4 manje od rekordno dobre sezone koja je prethodila prošloj.

Također, prošle sezone ispisao je povijest NBA lige postavši prvi igrač koji je u istoj sezoni ostvario učinak od minimalno 2000 koševa, 1000 skokova i 500 asistencija.

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE