GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jarni: Igrači će u Katar doći potpuno iscrpljeni

Jarni: Igrači će u Katar doći potpuno iscrpljeni
KATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2021 / 10:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija saznat će danas od 18 sati u Nyonu suparnike u Uefinoj Ligi nacija 2022/2023., trećemu izdanju natjecanja koje će sljedeće godine biti svojevrsno zagrijavanje za Svjetsko prvenstvo u Kataru, piše u četvrtak Večernji list.

Hrvatska (15. na Fifinoj ljestvici) u A ligi svrstana je u treću jakosnu skupinu zajedno s Engleskom (4.), Poljskom (27.) i Švicarskom (13.) što znači da s tim reprezentacijama ne može igrati. U prvoj jakosnoj skupini su branitelji naslova Francuska (3. po Fifi), Španjolska (7.) Italija (6.) i Belgija (1.), u drugoj Portugal (8.), Nizozemska (10.), Danska (9.) i Njemačka (11.), a u četvrtoj su selekcije pristigle iz B lige, Wales (19.), Češka (31.), Austrija (30.) i Mađarska (39.).

Prve četiri utakmice u skupini odigrat će se u najgoremu razdoblju za reprezentativce, na isteku iscrpljujuće klupske sezone od 2. do 14. lipnja iduće godine, dok će se preostale dvije odigrati između 22. i 27. rujna.

Hrvatsku prije Svjetskog prvenstva prvi put čeka niz od čak četiri utakmice s momčadima iz svjetskog vrha, plus još dvije sa suparnicima nešto slabijega rankinga, ali opet iznimno zahtjevne budući da će se u njima možda odlučivati o ostanku u elitnom rangu.

Bivši hrvatski reprezentativac Robert Jarni nije oduševljen izgledom nogometne 2022. godine. Tvrdi kako je raspored utakmica previše zgusnut i kako će zbog toga patiti i klubovi i reprezentacija."Za mene je ludost igrati toliki broj utakmica uoči Svjetskog prvenstva. Uefa i Fifa tu najmanje vode računa o igračima čiji će napori biti enormni", Kaže Jarni.

Slavni branič ističe kako će svi igrači do početka SP-a u Kataru biti premoreni. "Ovdje ne govorim samo o velikom broju jakih utakmica reprezentacije u lipnju i rujnu. U listopadu tih utakmica neće biti, ali će zato tada igrač biti izloženi naporima igranja na tri fronte u kubovima. Dakle ne samo mi nego i sve vrhunske reprezentacije moramo moliti Boga da nam taj suludi ritam igranja kroz cijelu godinu uoči SP-a ne donese neku ozljedu", kaže Jarni a prenosi Večernji list u četvrtak.

Tagovi: Robert Jarni, SP u Kataru
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE