GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jarni: Betis je puno bolji od Dinama

Jarni: Betis je puno bolji od Dinama
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2024 / 16:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bivši hrvatski nogometaš Robert Jarni, koji je igrao za španjolski Betis od 1995. do 1998. godine, smatra Betis favoritom u utakmici sa zagrebačkim Dinamom u Konferencijskoj ligi.

"Dinamo ne igra dobro posljednjih tjedana. Ima puno uspona i padova. Smatram da Betis ima puno bolju momčad", izjavio je 55-godišnji Jarni u utorak u telefonskom razgovoru za španjolski portal Relevo.

"Ali kada se igra ovakav tip utakmica na ispadanje, u kojima jedna momčad nije na razine druge, potrebno je biti spreman i odigrati sa 100 posto mogućnosti. U protivnom, ako inferiorna momčad zabije prvi gol, može se svašta dogoditi", dodao je.

Dinamo i Betis će u četvrtak u Sevilli odigrati prvu utakmicu 1/16 finala Konferencijske lige. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Dinamo zauzima treće mjesto u hrvatskom prvenstvu iza Hajduka i vodeće Rijeke. Betis je šestoplasirani u španjolskom prvenstvu.

"Budu li igrali kako igraju u svojim ligama, Betis neće imati problema", smatra Jarni. "No popusti li samo malo, premda to bilo na 70 do 80 posto mogućnosti, onda se može svašta dogoditi. Dinamo je pod manjim pritiskom, nema ništa za izgubiti. Svjestan je da je Betis bolji", napomenuo je.

Betis je u petak u gostima svladao s 2:0 Cadiz koji se nalazi u zoni ispadanja iz prve lige. Dinamo je pak u subotu odigrao 2-2 u susjedstvu kod Lokomotive gdje je dva puta gubio na stadionu ispunjenom njegovim navijačima.

Jarni, bivši lijevi bek, danas je izbornik hrvatske reprezentacije za uzrast do 17 godina. On je uz nekadašnje veznjake Nenada Bjelicu (1996. do 1998.) i Marka Babića (2007. do 2009.) bio jedini hrvatski igrač u Betisu.

"To su mi bile najbolje godine u karijeri", istaknuo je Jarni koji je u zeleno-bijelom dresu skupio 113 nastupa i zabio 19 golova.

"Bio sam u mnogim ekipama izvan Hrvatske, ali nigdje tri godine kao u Betisu", rekao je nekadašnji branič Real Madrida, Juventusa, Barija, Torina, Las Palmasa i Panathinaikosa.

Jarni, koji je karijeru počeo u Hajduku, igrao je 1997. za Betis u finalu španjolskog kupa. Barcelona je tada pobijedila s 3-2 na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.

"Od početka sam se osjećao ugodno u Betisu. Imali smo dobru ekipu s igračima poput Finidija, Alfonsa, Alexisa...", prisjetio se.

Jarni, osvajač brončane medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 1998., rekao je da je aktualni kapetan reprezentacije Luka Modrić najbolji veznjak kojeg je ikad vidio.

"Također sada, s 38 godina, može odigrati jako dobro. Ali kada ga vadiš iz igre i ne stavljaš od početka utakmice... Ulazak u posljednjim minutama nije dobar za njega", rekao je o igraču Real Madrida. "Luka igra bolje kada ima više ritma", dodao je.

Modriću ugovor s Real Madridom, vodećom momčadi španjolskog prvenstva, istječe za četiri mjeseca.

"Ono kako ja vidim stvari, on se sada ne osjeća jako dobro ondje, te će tražiti odlazak (u neki drugi klub). To je nogomet", rekao je Jarni.

Hrvatska će u lipnju igrati na Europskom prvenstvu u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

"Ondje će nam Luka biti potreban. Nadamo se da će igrati kao ranije i kako je igrao za Real Madrid. Sigurno će odigrati dobro, premda će trebati igrati više u Real Madridu kako bi došao spremniji na to prvenstvo", zaključio je Jarni istaknuvši Modrićevo iskustvo kao važan faktor.

Tagovi: jarni, betis, dinamo, hajduk, primera, modrić
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE