GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jakobušić: Imamo znanja i mudrosti da budemo prvaci

Jakobušić: Imamo znanja i mudrosti da budemo prvaci
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2023 / 11:43
Autor: SEEbiz / index.hr
SPLIT - Hajduk je jučer smijenio Ivana Leku i potvrdio da se na trenersku poziciju vraća Mislav Karoglan.

U pitanju je trener koji je prošle sezone nakon osam pobjeda i četiri remija napustio Hajduk iz osobnih razloga, a početkom ove sezone vodio je Istru. Hajduk je zakazao konferenciju za medije s početkom u 11:15 na kojoj će predstaviti povratnika na klupu viceprvaka, a osim njega nazočni će biti predsjednik kluba Nikša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Iz izvora bliskih vodstvu Hajduka doznali smo da je Karoglan bio jedini kandidat za trenera. Uprava smatra da bilo koje drugo rješenje u ovom trenutku nema smisla budući da bi svaki drugi trener trebao određeno vrijeme za upoznavanje momčadi i prilagodbu, a Hajduk već u petak čeka gostovanje u Koprivnici.

Karoglan je izabran jer poznaje momčad, a upućeni nam tvrde da ga igrači poštuju i da je imao odličan odnos s ekipom prije nego što je otišao iz kluba.

"Nisam mislio da ću se ponovno naći ovdje kad smo posljednji put bili ovdje i predstavljali Ivana. Zahvaljujemo mu se na dolasku, angažmanu i svemu što je dao. Bez ikakve fige mu se zahvaljujem. Bila je ovo teška odluka, gledam na nju kao na svoj poraz. Ovo je jedina ispravna odluka, a ona je suprotno od onog što smo zagovarali, kontinuitet", rekao je u uvodu Jakobušić i nastavio:

"Najvažniji je kontinuit procesa, a njega imamo. I uz novi Nadzorni odbor imamo i kontinutiet nadzora. Najvažniji je kontinuitet osvajanja. Ne žalim zbog dolaska Leke, dapače. On je sve što Hajdukov trener treba biti. Ali kao da se od početka on i igrači ili on i klub nisu složili. Kao da smo negdje zapeli. Nekoliko puta tijekom sezone stali smo iza njega. Ne mislim da nam je lani mogao donijeti titulu. Nismo za nju bili zreli kao klub. Drugo je percepcija."

"Ali dogovorili smo se da je ovo ta sezona. On je hajdukovac, razumije mentalitet. Nismo osvojili superkup, a trofeji klubu daju značaj i održavaju ga velikim. Stali smo iza njega, proces je. Izvrsno smo krenuli u sezonu, a cilj je bio da se borimo u Europi i osvojimo naslov prvaka. Ova godina je označena kao ta. Žao mi je zbog njegovog odlaska, suosjećam s njim."

"Dovođenje Karoglana nije populizam. Nama se stalno gleda koliko smo uspješni, a prava mjera bit će u šestom mjesecu kada vidimo što smo napravili. Svatko je dobar kad ode, vjerojatno ću i ja to biti kad odem. Mi smo se dovođenjem Karoglana izložili. Lakše je bilo dovesti nekog drugog."

"Mi u petak možemo biti prvi. Ovo nije šok terapija, nismo išli u smjeru drugih trenera koji su bili zvučniji. Najlakše bi bilo ostaviti Ivana, on mi odgovara, on je brend, priča se o nogometu. Skandiraju mu i plješću mu, ne dira me, ja sam svoje napravio.. On je bio jedini kandidat. Nama ne treba šok, treba nam kontinuitet. Nije Leko loš trener, ali nama sad treba netko tko poznaje svlačionici i čiji mi rad poznajemo."

"Lakše je bilo ostaviti Ivana i vaditi se s njim, ali mislim da to ne bi bilo dobro. Mislav nije najbolji trener na svijetu, ali je najbolje rješenje za Hajduk. Ukoliko ne osvojimo naslov neću trebati davati ostavku, istječe mi mandat. Imamo znanja i mudrosti da budemo prvi. Sve osim duple krune... Hajduk treba naslov radi ljudi, radi emocije. Treba nam Europa, lakše ćemo u nju kao prvaci. Sljedećih deset godina trebamo biti uspješni i moćni."

"Karoglan ima potporu svlačionice i uprave. Možda će mu pred javnosti biti teško braniti dva vezana remija, a Leki nije bilo teško braniti tri vezana poraza. Njegovim dolaskom preuzeli smo odgovornost. Da je došao netko tko je veći brend bilo bi nam lakše."

"Zahvala treneru Leki i stožeru. Odlučili smo se za promjenu i Mislav je za mene bio jedini kandidat. Dobro ga poznajem, promovirao sam ga u stručni stožer prve momčadi. Vjerujem da može povesti momčad, stručan je i socijalno inteligentan i želim mu sreću"

"Prvo sam zahvalan Bogu, onda upravi. Čast mi je. Danas sam nešto iskusniji i jači, miran sam i sa zadovoljstvom očekujem da krenemo", rekao je Karoglan u uvodu.

Pitanje za Jakobušića bilo je o davanju ostavke u slučaju neuspjeha na kraju sezone.
"Bit ću neuspješan ako ne budemo prvi. Licemjerno je zagovarati kontinuitet, a mijenjati. Mene se može smjeniti. Leku je bilo jeftinije i lakše zadržati. Svi moramo preuzeti odgovornost. Ovaj model je najbolji za funkcioniranje. Kontinuitet će biti i nakon mene. Moja smjena ne bi bila problem, dapače, ako sam ja problem... Sve što je dobro za Hajduk, meni odgovara. Kad budem mislio da sam ja problem, neću biti tu."

Tagovi: Jakobušić, Karoglan, Leko, Hajduk, Nikoličius
PROČITAJ I OVO
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE