GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jakirović sada ima dovoljan fond igrača

Jakirović sada ima dovoljan fond igrača
DINAMO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2023 / 08:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović kazao je u intervjuu za naš list da će kod njega svi igrači dobiti priliku pokazati što znaju, da nitko neće biti zakinut i svi će biti u situaciji izboriti se za njegovo povjerenje. Posebno je apostrofirao da je pred Modrima zgusnut raspored, ogroman broj utakmica, te da će rotacije biti itekako potrebne i logične.

Ljetni mercato je za prvake Hrvatske završen. Ne treba biti previše mudar pa zaključiti da je Dinamo mnogo više izgubio nego što je dobio. Iz plavog doma su otišli hrvatski reprezentativci Livaković, Ivanušec i Josip Šutalo, njih je jednostavno nemoguće zamijeniti. To je jasno svima, o tome više ne treba trošiti riječi i stalno ponavljati, pišu Sportske novosti

Modri su, pak, s druge strane dobili dva jaka pojačanja. Jedno jest ostanak Brune Petkovića, drugi je povratak Arijana Ademija. Obojica su bili na meti Nenada Bjelice i njegovog Trabzonspora, a Petković je imao, iako ne službenu, ponudu iz Saudijske Arabije. Vodila se zapravo teška bitka za njegov ostanak jer po našim je saznanjima Trabzonspor na kraju svoju ponudu za Dinamovog i reprezentativnog napadača podigao na 4,5 milijuna eura. Izvori nam tvrde da je na ostanak Petkovića utjecao i povratak Ademija jer da je klupska legenda odlučila otići kod Bjelice u Tursku, bilo bi ga mnogo teže zadržati, pregovori bi bili teški i naporni, vjerojatno bi onda i on inzistirao na odlasku. Što znači ostanak Petkovića, prvog napadača Vatrenih, ne treba niti govoriti...

Mnogo se pisalo o tome hoće li Petković potpisati novi ugovor s Modrima. U eter su se puštale razne cifre na koje bi mogao pristati, a na kraju smo saznali da mu Dinamo nudi ugovor od 800 tisuća eura neto godišnje, uz još neke bonuse zavisno od njegovog učinka.

Iako nam se čini da je to malo, s obzirom na njegovu kvalitetu, izvori nam tvrde da trenutačno po slovu ugovora u plavom klubu zarađuje nešto više od 500 tisuća eura godišnje. Da, treba napomenuti da mu Dinamo nudi novi ugovor na dvije godine. No, ovog trenutka nije niti presudno hoće li potpisati novu poboljšani ugovor, ostao je u rosteru Sergeja Jakirovića, najmanje do zimskog prijelaznog roka, a u konačnici plavi klub ga može zadržati do sljedećeg ljeta dokad mu ugovor ima rok trajanja. Tada bi, naravno, otišao za nula eura, ali Modri bi do kraja sezone imali igrača koji im je ključan.

Kad se, pak, radi o Ademiju, njegov povratak ne treba vezati samo uz ono što je u stanju ponuditi na terenu. Modroj momčadi je potreban lider, dobri duh svlačionice, čovjek koji pokreće, a to Ademi svakako jest. Naravno da je sad pitanje u kakvoj je igračkoj formi nakon kratke kineske avanture. Ako i nije u idealnoj, sigurni smo da će pod komandom Sergeja Jakirovića uskoro biti.

Kad se radi o ostalim dolascima, onda se može mirne duše zaključiti da niti jedan novi igrač (Bernauer, Sosa, Mihajličenko, Halilović, Kaneko, Vidović, te još dva povratnika Kulenović i Marin) nema ovog trenutka zagarantirano mjesto u udarnom sastavu. Možemo kazati da je trenutačno samo Emreli, također povratnik, najbliže prvoj jedanaestorici. Neka smo posve nova lica imali prilike vidjeti (Bernauer, Mihajličenko), neke ćemo uskoro kad im Jakirović ponudi priliku, no udarni sastav Dinamo poprilično je jasan nakon odlaska reprezentativnog trojca. Umjesto Livakovića branit će Nevistić, umjesto Josipa Šutala zasad je u prvom planu njegov prezimenjak Boško, umjesto Ivanušeca je vjerojatno u prvom planu Emreli.

Naravno, bit će zanimljivo vidjeti kada i koliko puta će trener mijenjati sustav igre jer nam je najavio da bi mogao igrati i u sustavu 4-4-2 s dva napadača. Moglo bi protekom vremena biti raznih rotacija i kombinacija u svim tim utakmicama koje su pred Modrima.

Hoće li Robert Ljubičić više igrati na lijevom beku ili u vezi, gdje je sad veća gužva povratkom Ademija, kako će se rotirati ove sezone izvrsni Bulat, standardno dobar “profesor” Mišić i Ademi, hoće li možda Tibor Halilović biti centralni vezni, a Martin Baturina biti gurnut više lijevo, što se također pokazuje kao dobra opcija? Kako će se ponašati Vidović, Kaneko, Marin, Kulenović ili Menalo, kojeg je Jakirović zadržao u Dinamu jer mu apsolutno vjeruje, hoće li dovoljno minutaže dobiti mlada nada Gabriel Rukavina? Živo nas zanima i kako izgleda Joaquin Sosa...

Tagovi: Sergej Jakirović, Dinamo, Ademi, Šutalo, Joaquin Sosa, Petković
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE