GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jakirović: Radimo na pojačanjima, Livaković brani sutra

Jakirović: Radimo na pojačanjima, Livaković brani sutra
PRED SPARTU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2023 / 11:52
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je utakmicu playoffa Europa lige protiv Sparte koju Plavi igraju u četvrtak od 20 sati.

U uvodu je Jakirović govorio o svom prelasku iz Rijeke u Dinamo.

“Hvala Rijeci na svemu što smo napravili. Imali smo vrhunsku suradnju. Stvari su takve da se moraju donositi brze, neočekivane odluke. Mislio sam da moram prihvatiti ovaj izazov, Dinamo je za mene izazov i ja sam spreman. Hvala svima na podršci, nemoguće je pročitati toliko podrška. Hvala i Upravi Dinama i predsjednici Vlatki Peras na povjerenju. Svašta sam prošao kako bih došao u ovakav klub. Nadam se da ću ovako nastaviti.”

Dobio je i pitanje što se može napraviti u tako kratkom roku.

“Najviše se može napraviti s psihološke strane. Pričao sam sa senatorima i mladim igračima koji su dosta živnuli. Moramo napraviti sve da budemo maksimalni. Nisam imao puno vremena, ali iskoristio sam sve informacije kako bih saznao što više o Sparti. Pričao sam o igračima, pripremili smo se, bit ćemo dobri.”

Što je s Lukasom Kačavendom i Lukom Stojkovićem?

“Stojković je jučer potpisao, radi se na dosta stvari. Jučer sam imao sastanak sa Šimićem, tema je bila sportska politika. Volim biti uključen u to, volim raditi dosta toga osobno. Moramo se dogovoriti što je dobro za momčad. Želim dobivati pojačanja, za prvih 11. Kačavenda? Vidjet ćemo, ja sam također samo čitao. Stojković je s nama, sretan sam što je potpisao.”

Otkud Jakiroviću toliko samopouzdanja kao treneru?

“Moj život je bio kompliciran. Dolazak u DInamo dogodio se jako brzo. Mogu donijeti puno toga. Nadam se samo zdravlju igrača, koji su jako kvalitetni. Sve je do njih, oni su glavni glumci. Možemo se postaviti na glavu ako oni nisu na razini. Psihologija je jako važno. Moj stožer i ja razvijali smo mlade igrače i donosili rezultat. Imamo dobru bazu.”

U kakvom je stanju momčad?

“Pozitivan šok. Normalno je da su sada dobro. Imam svoje postulate, to mi je važno. Na meni je dati im priliku.”

Je li ga strah odlazaka zvijezda?

“Zašto bi me bilo strah? Ponašam se kao da su ovdje. Sutra će igrati. Kada dođe do dolaska, doći će. Stići će neki drugi dečki. Ovo je možda razdoblje tranzicije. Zato je na primjeru Stojkovića dobro što dovodimo mlade igrače.

Livaković? Livaković brani sutra, prema informacijama na današnji dan.”

Od svojih igrača kaže da traži ‘red, rad i disciplinu’. Govorio je i o Bad Blue Boysima.

“Naravno da sam svjestan važnosti BBB-a. Očekujem da će sutra biti 12. igrač. Puno je lakše s njima.”

Detaljnije je onda govorio i o pojačanjima, te hoće li Bruno Petković ostati u Dinamu.

“Ne znam što je bilo prije, čitao sam izvana kao i vi. Prijelazni rok traje, radimo maksimalno, nadam se da ćemo dovesti par igrača. Jako je važno hoće li tko još otići. Petković? Volio bih da ostane. On bi ostao i išao. Dugo se o tome piše. Ramon Mierez? Morat ćete to pitati sportski sektor, ali on je odličan igrač.”

Fotografija: N1 televizija

Tagovi: Sergej Jakirović, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
OPTIMIZAM
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo na Rujevici u nedjelju od 19:30 igraju najvažniju utakmicu ove sezone u SuperSport HNL-u. Dinamo ulazi s prednošću od dva boda. Rijeka mora ići na pobjedu kako bi ga prestigla. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE