GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivanušec ipak odlazi; Dinamo dovodi dva mlada bisera

Ivanušec ipak odlazi; Dinamo dovodi dva mlada bisera
RJEŠENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2023 / 17:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Luka Ivanušec ipak napušta Dinamo!? Vrlo moguće i izvjesno, ali ne prije 31. kolovoza. To su najnovije vijesti iz maksimirske šume.

Radi se o klasičnim pričama mercata. Ono što vrijedi danas, ne treba vrijediti sutra, prekosutra... Prvo se špekuliralo da hrvatski reprezentativac i jedan od glavnih igrača Dinama gotovo sigurno karijeru nastavlja u Feyenoordu koji je plavom klubu za njegove usluge ponudio nešto manje od 10 milijuna eura, a naravno, tu će biti i nekih dodatnih bonusa. Onda je stigla vijest da je Dinamo stopirao odlazak Luke u Nizozemsku, iznjedrila je priča da maksimirsko društvo umjesto tih 10 milijuna eura, želi 15. I to je bilo apsolutno točno. Doduše, ne baš 15, ali svakako više od ponuđene ‘desetke‘. Logično, Modri žele skupo unovčiti svoju skupocjenu imovinu, Ivanušec je bitna figura, pišu sportske novosti.

Ali, u transfernim razdobljima ali kako kaže narodna mudrost, stalna na tom svijetu samo mijena jest. A naročito kad se radi o nogometnim tranfsferima. Da ne duljimo, stvari stoje ovako...

Dakle, Ivanušec ima želju otići u inozemstvo. To je jasno komunicirao s klubom. I njegova želja je sasvim logična. Ima već 24 godine, u studenom će napuniti 25. To su u nogometnom smislu već lijepe godine, kad se još uvijek mogu napraviti izdašni transferi. Što više ljeta prođe, ponude su sve manje, tako to ide.

U ovom trenutku Ivanušec igra svoj nogomet života, posljednju polusezonu odigrao je na vrhunskoj razini, vratio se u reprezentaciju, sad je kako se kaže, ‘vruć‘. Za njega je ovo najbolje moguće vrijeme da zgotovi inozemni transfer. Konačno, bolje ponude od ove Feyenoordove nema. Ona je daleko najbolja.

Nadalje, modri klub mu je spreman povećati godišnju plaću, ugovor mu traje još tri godine. Može mu ponuditi cifru po kojoj bi bio među najplaćenijim igračima, ali Ivanušec je čovjek kojeg novac u ovom trenutku ne zanima. Luku više ne inspirira HNL, želi u neku jaču ligu, a nizozemska bi za njega bila gotovo idealna, tamo se igra otvoreni nogomet, nogomet poteza, baš kakav njemu najviše odgovara.

I da, po nekim informacijama koje stižu iz Maksimirske 128, on je, kako se to obično želi kazati, ‘ u glavi već u Feyenoordu‘. Što je naravno veliki rizik za njega i za Dinamo. Naravno da Luka neće opstuirati sam sebe, ali igrači koji imaju ideju o nastavku neke svoje karijere mogu nesvjesno potonuti u krize, više ne igrati na onim razinama koje su ih vinule do mogućnosti lukrativnih transfera. Nitko ne kaže da će tako biti s Lukom ako ostane u Dinamu, ali...

U Dinamu su svjesni svega toga, iako svi žele primarno zaštiti klupski interes, što se i očekuje, s druge strane ne žele destabilizirati svog igrača. A možda i momčad. Po inormacijama koje imamo, Feyenoord je spreman čekati Ivanušeca do konca kolovoza, kad odigra još četiri utakmice za Modre, dvije protiv AEK-a i dvije protiv Royal Antwerpa u doigravanju za Ligu prvaka, odnosno u lošijoj kombinaciji, dvije protiv Kopenhagena ili praške Sparte u kvalifikacijama za Europsku ligu. A Dinamo ga je, koliko mi znamo, onda i voljan pustiti u Feyenoord. S tim da bi se u međuvremenu moguće moglo razgovarati o povećanju transferne cijene. Naročito ako Ivanušec svojim igrama i golovima doprinese plasmanu Modrih u Ligu prvaka ili Europsku ligu. U zaključku, Dinamo dovodi Lukasa Kačavendu i Luku Stojkovića, dva iznimno potentna mlada igrača koji su u Lokomotivi igrali na bočnim pozicijima, mogu u lijevo i desno, dakle netko od njih mogao bi biti zamjena za Ivanušeca. Pričekajmo još malo, ali čini nam se da je transfer Ivanušeca u Feyenoord mnogo bliži nego što je bio prije neki dan.

Tagovi: Luka Ivanušec, Dinamo, Feyenoord, Luka Stojković, lUKAS kAČAVENKA
PROČITAJ I OVO
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE