GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivanušec asistirao za pobjedu Feyenoorda u gradskom derbiju

Ivanušec asistirao za pobjedu Feyenoorda u gradskom derbiju
ASISTENCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2024 / 22:36
Autor: SEEbiz / H
ROTTERDAM - U susretu 21. kola nizozemskog nogometnog prvenstva aktualni prvak Feyenoord je pobijedio gradskog suparnika Spartu Rotterdam 2-0.

Feyenoord je tek u drugom poluvremenu uspio slomiti suparničku obranu izborivši sedmu pobjedu u posljednjih osam međusobnih susreta.

Domaćin je poveo u 57. minuti golom Davida Hancka iz jedanaesterca, a šest minuta kasnije je Lutsharel Geertruida na asistenciju hrvatskog reprezentativca Luke Ivanušeca povećao na 2-0. Bio je to praktički prvi Ivanušecov dodir s loptom nakon što je ušao u igru minutu ranije.

Feynoord je do kraja susreta još jednom zatresao suparničku mrežu, no gol Matsa Wieffera u 81. minuti je poništen zbog igranja rukom.

Feyenoord nakon ove pobjede ponovo ima 10 bodova zaostatka za liderom PSV Eindhovenom koji je na gostovanju porazio Volendam 5-1.

Volendam je poveo već u prvoj minuti nakon autogola Jordana Tezea, no gosti su u 13. minuti izjednačili preko Ismaela. Volendan se dobro držao do kraja poluvremena, no PSV je u nastavku okrenuo rezultat sa četiri gola u nizu, a strijelci su bili Jerdy Schouten (52), Jordan Teze (74), Ricardo Pepi (79) i Isaac Babadi (84).

Iznenađenje kola priredio je Heerenveen porazivši Ajax 3-2 ostvarivši tako prvu pobjedu u međusobnim susretima nakon više od 15 godina.

Heerenveen je vodio 3-0, no umalo je sve prosuo. Pelle van Amersfoort je u 11. minuti doveo domaćine u vodstvo, da bi Osame Sahraouiji u 38. minuti zabio za 2-0. Van Amersfoort je početkom nastavka zabio i svoj drugi gol na utakmici za vodstvo 3-0.

Pawel Bochniewicz je u 51. minuti zatresao vlastitu mrežu za 3-1, a nadu gostima vratio je Chuba Akpom pogodivši u 79. minuti za 3-2. Ajax je u preostalom vremenu pokušao izjednačiti, gosti su u petoj minuti nadoknade čak i zabili gol, no uključio se VAR poništivši ga.

Za goste su cijeli susret nastupili Borna Sosa i Josip Šutalo, dok Jakov Medić nije ulazio u igru.

Bila je to prva pobjeda Heerenveena u međusobni susretima nakon više od 15 godina. Posljednji put Heerenveen je slavio u siječnju 2009. godine, a potom je Ajax nanizao 25 pobjeda i četiri remija.

PSV vodi s 59 bodova, Feyenoord ima 49, a Twente 44 boda. AZ je četvrti (36), a Ajax peti (35). Heerenveen drži 11. poziciju s 25 bodova.

Tagovi: Ivanušec, Feyenoord
PROČITAJ I OVO
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE