GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Italija senzacionalno izbacila Srbiju

Italija senzacionalno izbacila Srbiju
EUROBASKET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2022 / 22:22
Autor: SEEbiz / Nova.rs
BEOGRAD - Košarkaši Srbije poraženi su od Italije u osmini finala Evropskog prvenstva u košarci rezultatom 94:86.

Krenulo je kako su svi ljubitelji košarke želeli - Srbija je već sredinom prve četvrtine imala višak od 11 poena (20:11), igrali su sjajno i Nikola Jokić i Vasilije Micić, pa se nakon prvih deset minuta (28:20) činilo da će bez previše poteškoća stići do trijumfa.

Kada su izabranici Svetislava Pešića došli do viška od 38:24, mnogi su već videli kraj meča, ali je umesto toga usledio neshvatljiv pad. Italijani su sjajnom serijom pre kraja prvog poluvremena prišli na 48:45, i najavili poprilično neizvesno drugo poluvreme.

Srbija je imala još jedan nalet početkom treće deonice kada je vođstvo dva puta išlo na višak od deset poena (57:47, 59:49), i to je bilo to. Razigrao se Marko Spisu, vezao tri trojke, a Italijani stigli do prednosti 66:63.

U trećoj četvrtni dogodio se i ključni trenutak, kada je Đanmarko Poceko "zaradio" drugu tehničku grešku zbog čega je isključen, a to kao da je dalo snagu Italijanima koji su počeli da "sipaju" trojke. Pogađali su sa distance Spisu, Nikolo Meli, Simone Fontekio, prednost je rasla iz minuta u minut, pa je početkom završnih 10 minuta na semaforu stajalo 82:70. Od tog momenta povratka nije bilo, uspela je Srbija da čudesnom trojkom Jokića sa pola uz faul priđe na osam poena minusa, ali ne i da ozbljnije ugrozi koš rivala.

Tako, za ekipu Svetislava Pešića turnir je završen, dok Italijane očekuje borba sa Francuskom za prolaz među četiri najbolja.

Tagovi: košarkaška reprezentacija Srbije, Vasilije Micić, Nikola Jokić, Svetislav Pešić
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE