GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istraga: Pilot Kobea Bryanta bio je dezorijentiran

Istraga: Pilot Kobea Bryanta bio je dezorijentiran
TRAGEDIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2020 / 08:29
Autor: SEEbiz / Index.hr
LOS ANGELES - Maglovitog jutra 26. siječnja ove godine u helikopterskoj nesreći život su izgubili košarkaška legenda Kobe Bryant, njegova 13-godišnja kći Gianna te još sedmero ljudi, uključujući pilota Aru Zobayana.

Skoro pet mjeseci kasnije objavljeni su novi detalji o nesreći koja je uzrokovala ovu tragediju, a oni su pokazali da je pilot bio dezorijentiran u trenutku pada.

Istraga je pokazala da je Zobayan, razgovarajući s kontrolom leta, rekao da se penje na visinu od 1220 metara kako bi došao iznad oblaka, a zapravo je u tom trenutku već padao i jurio prema brdu u koje se naposljetku zabio.

U izvješću Nacionalnog odbora za sigurnost u prometu stoji da je pilot vjerojatno krivo procijenio putanju letjelice, što se može dogoditi ako postane dezorijentiran uslijed slabe vidljivosti. Time su zapravo potvrđene teorije stručnjaka, koje su brzo nakon nesreće naznačivale da je Zobayan bio dezorijentiran. Još ranije Odbor je potvrdio da na helikopteru nije bilo tragova mehaničkog kvara.

Odbor je objavio izvješće na 1300 stranica, ali nije ponudio konačan zaključak o tome što je uzrokovalo nesreću, nego je samo kompilirao sve poznate činjenice. Konačno izvješće još se iščekuje.

Tagovi: Kobe Bryant, Gianna Bryant, Ara Zobayan
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE