GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Inter iznenađujuće dobio nove vlasnike

Inter iznenađujuće dobio nove vlasnike
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2021 / 08:57
Autor: SEEbiz / tportal
MILANO - U talijanskim medijima kasno u noći proširila se vijest – koja je stigla iz SAD-a - kako milanski Inter mijenja vlasnika, a vijest bi trebala biti službena za nekoliko dana.

Kako doznaje International Business Times riječ je o transakciji teškoj više od milijardu dolara, a novi vlasnik Intera trebali bi postati fond PIF iz Saudijske Arabije. Tako je ipak došlo do preokreta koji su neki najavljivali...

Tako se doznaje da će spomenuti fond otkupiti većinski paket dionica Intera te tako postati vlasnik Nerazzurra u kojima još uvijek nije jasna sudbina dva hrvatska nogometaša Ivana Perišića i Marcela Brozovića kojima ističe ugovor, piše tportal.

Pregovori su se odužili zbog dužine trajanja i uvjeta (manja plaća), a nakon ove vijesti – ako se potvrdi da je točna – novac zaista ne bi trebao biti problem. Sada je dakle jasno zašto Brozović, koji je već odbio nekoliko ponuda, nije potpisao novi ugovor.

Tko će biti novi slanici Intera? Riječ je o fondu PIF, jednom od najvećih fondova koji upravlja investicijama vrijednih ukupno više od 400 milijardi dolara raznim područjima. Ukratko,Hrvati Perišić i Brozović - te naravno BiH zvijezda Edin Džeko - iznenada su dobili novog vlasnika koji je bezobrazno bogat!

No, ova transakcija zapravo nije iznenađenje jer poznato je kako Inter posljednjih godina ima velikih financijskih problema, a podatak da je u sezoni 2020/21. - kada su osvojili titulu prvaka - ostvaren gubitak od 320 milijuna eura dovoljno govori.

Tako je većinski vlasnik Intera, kinska tvrtka Suning koja od 2016. godine ima oko 70 % upravljačkih prva kluba, očito pristala na prodaju i povlačenje.

Usprkos krizi i prodaji nekoliko važnih igrača Inter je trenutačno vodeća momčad u Serie A, a izborili su i plasman u osminu finala Lige prvaka. Bolje nije moglo…

A sada dolazi novi vlasnik kojem novac nije problem i ne zna što znači riječ kriza. Nema sumnje kako će ubrzo opet euforija zahvatili navijače Intera jer rasprodaja igrača više nije opcija. Sada se vjerojatno već razmišlja o pojačanjima.

Tagovi: Inter, Marcelo Brozović, Ivan Perišić, PIF fond
PROČITAJ I OVO
Nestvarna utakmica Jokića za preokret u seriji protiv Minnesote
NBA PLAYOFF
Nestvarna utakmica Jokića za preokret u seriji protiv Minnesote
DENVER - Nikola Jokić briljirao je za pobjedu Denvera nad Minnesotom 112:97 u polufinalu Zapadne konferencije. Aktualni prvaci NBA lige tako su nakon 0:2 i prvih utakmica na svom terenu, poslije dvije pobjede u gostima te prve domaće, izveli veliki preokret na 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
Gvardiol opet oduševio navijače, City se vratio na vrh
NA VRHU
Gvardiol opet oduševio navijače, City se vratio na vrh
LONDON - Nogometaši Manchester Cityja stigli su na korak do obrane naslova prvaka Engleske nakon što su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham 2:0.
Volkswagen ostaje glavni sponzor Njemačkog nogometnog saveza
NOGOMET I BIZNIS
Volkswagen ostaje glavni sponzor Njemačkog nogometnog saveza
FRANKFURT - Proizvođač automobila Volkswagen ostat će glavni sponzor Njemačkog nogometnog saveza (DFB), doznaje dpa.
Olmo na meti europskih velikana
TRANSFERI
Olmo na meti europskih velikana
ZAGREB - Dani Olmo (26) bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Jakirović: Moramo napraviti sve da ne primimo gol
PORUKE
Jakirović: Moramo napraviti sve da ne primimo gol
ZAGREB - Dinamo i Rijeka u srijedu od 19 sati igraju prvu utakmicu finala Kupa na Maksimiru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE