GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Infantino odbacuje zahtjeve za jednakim plaćama za nogometašice

Infantino odbacuje zahtjeve za jednakim plaćama za nogometašice
NEJEDNAKOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2023 / 09:11
Autor: SEEbiz
NYON - Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino odbio je u srijedu poziv sudomaćina Svjetskog prvenstva za žene, Australije, da se izjednače novčane nagrade za nogometaše i nogometašice.

Prije toga je dobio oštre kritike, uglavnom od australskih nogometaša, zbog velikih razlika, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

Fifa će podijeliti 110 milijuna dolara za 32 momčadi na turniru koji će se održati od 20. srpnja do 20. kolovoza u Australiji i Novom Zelandu. Brojka je gotovo tri puta veća od 40 milijuna dolara od posljednjeg natjecanja u Francuskoj 2019., ali četiri puta manje od 440 milijuna dolara za muško natjecanje 2022. u Kataru.

Odgovarajući na kritike po dolasku na Novi Zeland, rekao je tek u srijedu: “Danas je uoči prve utakmice Svjetskog prvenstva za žene... Vrijeme je da se usredotočimo na pozitivne stvari, sreću i veselje. Do finala 20. kolovoza od mene ćete čuti samo pozitivne stvari.”

Australski ženski nogomet objavio je video u ponedjeljak koji su podržale sve 23 australske nogometašice. Tameka Yallop je pak upozorila da Fifa još ima dug put do ravnopravnog plaćanja, što su već uspjeli u Australskom savezu. Nagrade za Matilde, kao što je nadimak za ženske i muške Socceroos, iste su na nacionalnoj razini.

Na uvodnoj tiskovnoj konferenciji Infantino se dotakao svog uvodnog govora u Katar 2022. Ali osjećam se sretno", rekao je.

U Kataru je rekao: "Danas imam vrlo jake emocije. Osjećam se Katarcem, osjećam se Arapom, osjećam se Afrikancem. Osjećam se homoseksualno, osjećam se fizički hendikepirano i kao radnik gastarbajter.“ Ovim je rečenicama Infantino kritizirao tadašnji stav i kritike Zapada prema Kataru, optuživši zapadnu javnost za dvostruka mjerila.

O SP-u za žene 53-godišnja Švicarka je dodala: “Veselim se tome. Želim vidjeti što više utakmica."

Fifa je danas objavila i da je za turnir dosad prodano 1,375 milijuna ulaznica.

Tagovi: Gianni Infantino, ženski nogomet, FIFA
PROČITAJ I OVO
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE