GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IHF: Najbolji rukometaš Niklas Landin, a rukometašica Stine Oftedal

IHF: Najbolji rukometaš Niklas Landin, a rukometašica Stine Oftedal
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2020 / 17:54
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Danski rukometni vratar Niklas Landin (31) i 28-godišnja kapetanica norveške reprezentacije Stine Bredal Oftedal proglašeni su za najboljeg rukometaša i rukometašicu 2019. u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Oboje su po prvi put osvojili ovu prestižnu nagradu.

Landin je svoju nagradu zaslužio kao kapetan danske reprezentacije i najbolji vratar Svjetskog prvenstva na kojem su Danci prvi put osvojili zlatnu medalju te braneći vrata njemačkog Kiela koji je u prekinutoj sezoni ponovno osvojio domaći naslov prvaka i bio vodeća momčad u svojoj skupini Lige prvaka.

Među Landinovim konkurentima je bio i hrvatski reprezentativac i igrač Barcelone Luka Cindrić, uz sunarodnjake Mikkel Hansena (PSG), Rasmusa Laugea Schmidta (Flensburg/Veszprem) te Norvežanina Sandera Sagosena (PSG).

Norveška kapetanica Stine Bredal Oftedal svoju je reprezentaciju predvodila do četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Japanu, a ekipu mađarskog Gyora vodila do obrane naslova europskih prvakinja.

Oftedal su u izboru za najbolju rukometašicu konkurentice bile Nizozemke Estavana Polman (Team Esbjerg), Lois Abbingh (Rostov-Don) i Tess Wester (Odense) te Ruskinja Ana Vjahireva (Rostov-Don).

Za najboljeg trenera rukometaša izabran je danski izbornik i strateg njemačkog Rhein-Neckar Loewena Nikolaj Jacobsen, dok je najbolji trenerom rukometašica proglašen francuski stručnjak Emmanuel Mayonnade koji je nizozemsku reprezentaciju doveo do naslova svjetskih prvakinja, a rukometašice Metza do naslova francuskih prvakinja i Final Foura Lige prvakinja.

Tagovi: Niklas Landin, Stine Oftedal, Luka Cindrić, Mikkel Hansen
PROČITAJ I OVO
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
PRIZNANJA
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
NEW YORK - Igrač Minnesota Timberwolvesa time se izjednačio s dosadašnjim rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Wallaceom na vrhu ljestvice igrača s najvećim brojem nagrada u toj kategoriji.
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
PONUDA
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
ZAGREB - Zlatko Dalić će uskoro povesti reprezentaciju Hrvatske na svoje drugo Europsko prvenstvo.
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
TRANSFERI
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
ZAGREB - Bruno Petković je po pojedinim medijskim napisima na izlaznim vratima Maksimira, iako se navijači i dalje nadaju preokretu te da će jedan od kapetana i lidera ostati u modrom klubu, ali Dinamo ne gubi vrijeme i traži drugog napadača.
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
NBA PLAYOFF
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
OKLAHOMA CITY - Košarkaši Oklahoma City Thundera poveli su s 1:0 na otvaranju polufinalne serije Zapadne konferencije, slavivši na svom parketu protiv Dallas Mavericksa sa 117:95.
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
LIGA PRVAKA
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
PARIZ - Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka. Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u uzvratu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE