GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski rukometaši izgubili od Francuske

Hrvatski rukometaši izgubili od Francuske
EP U VATERPOLU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2024 / 21:11
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Hrvatska je izgubila 34:32 od Francuske na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva u rukometu. Bila je to borbena utakmica u kojoj je Francuska uglavnom imala prednost, no Hrvatska joj nije dozvoljavala da se odvoji na opipljiviju prednost. Ipak, gotovo svaki put kad bi Hrvatska imala šansu poravnati rezultat, radila je greške u napadu.

Upravo su te greške možda i ključan razlog zbog kojeg Hrvatska nije stigla do pozitivnog rezultata. Izabranici Gorana Perkovaca u napadu su izgubili 16 lopti i napravili još pet tehničkih pogrešaka. Obrana nije bila na idealnom nivou, no izvlačio ju je fenomenalni Dominik Kuzmanović. Mladi vratar Hrvatske imao je 13 obrana iz 31 pokušaja (42%) i najzaslužniji je što je utakmica do kraja bila u egalu.

Hrvatska je dobro ušla u utakmicu i iskoristila period u kojem je imala dva igrača više da se odvoji na prednost od +2. Ipak, Francuskoj nakon kompletiranja nije trebalo dugo da ona preuzme vodstvo, a sredinom prvog dijela ono je iznosilo i tri razlike.

Hrvatski rukometaši uspjeli su se vratiti ponajviše zahvaljujući raspoloženom Dominiku Kuzmanoviću, koji je stao na gol u 20. minuti i do kraja poluvremena obranio šest lopti iz 11 pokušaja. Na drugoj je strani s trima uzastopnim golovima briljirao Mateo Maraš, preko kojeg je Hrvatska došla do poravnanja. Na poluvrijeme se otišlo s 18:18.

Francuzi su bolje ušli u drugo poluvrijeme i brzo se odvojili na tri, a potom i na četiri razlike. Ipak, Zvonimir Srna s tri je pogotka zaredom opet vratio Hrvatsku u igru te je deset minuta prije kraja bilo samo +1 za Francusku.

U tom trenutku dogodila se bizarna situacija u kojoj je Veron Načinović izborio isključenje Dike Mema, ali norveški suci smatrali su da je, unatoč tome što je prekršaj bio za isključenje, Načinović prenaglasio taj kontakt pa su isključili i njega zbog simuliranja. Hrvatska je zatim u dva uzastopna napada olako prodala loptu te su Francuzi zabijali na prazan gol.


Uspjela se Hrvatska i nakon vratiti na -1, ali iskusni francuski rukometaši nisu popustili pod pritiskom napete završnice te su mirnom igrom u napadu dolazili do pogodaka kojima nisu dozvolili Hrvatskoj da dođe do boda.

Uz ranije spomenutog Kuzmanovića, koji je briljirao na golu, najbolji kod Hrvatske bio je Srna sa šest pogodaka. Po četiri su zabili Igor Karačić, Mateo Maraš, Luka Lovre Klarica i Marin Jelinić. Francuze je sa šest golova predvodio Dika Mem, a pet je zabio Nikola Karabatić.

Hrvatskoj u subotu od 18 sati slijedi dvoboj s Mađarskom, koja je danas izgubila od Austrije. Rano je za kalkulacije, no poraz od Francuske možda i nije toliko velik udarac za Hrvatsku koliko bi bio poraz od drugih reprezentacija. Pobijedi li momčad Gorana Perkovca sve do kraja (Mađarska, Island, Njemačka), prolazak grupe je gotovo siguran, no to neće biti nimalo jednostavno.

Tagovi: FRANCUSJAM PERKOVAC, KUZMANOVIĆ, SRNA, ŠOŠTARIĆ
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE