GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska razbila Grčku i ušla u polufinale Eura

Hrvatska razbila Grčku i ušla u polufinale Eura
EP U VATERPOLU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2024 / 20:03
Autor: SEEbiz

Grčka je na poluvremena imala jedan pogodak prednosti (5:6), a onda su aktualni svjetski i olimpijski doprvaci ostali bez realizacije više od 13 minuta. Hrvatska je u tom razdoblju postigla čak osam golova i osigurala uvjerljivu pobjedu za plasman u polufinale.

Hrvatska je tako na četvrtom uzastopnom europskom prvenstvu stigla najmanje do polufinala. U Barceloni 2018. osvojili smo broncu, u Budimpešti 2020. je Hrvatska bila četvrta, u Splitu 2022. "zlatna", a sada će i u Zagrebu imati priliku "loviti" neku od medalja.

S druge strane, Grci koji su aktualni olimpijski i svjetski doprvaci ni u svom 20. pokušaju na europskim prvenstvima neće stići do medalje. I dalje su im najbolji rezultati dva četvrta mjesta 2016. i 1999.

Večerašnja utakmica bila je posebna i za hrvatskog kapetana Marka Bijača koji danas slavi 33. rođendan. Vratar grčkog Olympiakosa utakmicu je zaključio s devet obrana.

Hrvatska je povela nakon što Konstantin Harkov nije realizirao peterac, ali je iz drugog pokušaja ipak svladao Emmanouila Zerdevasa. Grci su uzvratili s dva gola u nizu, imali su i 3:2, ali je Hrvatska do kraja prve četvrtine uspjela izjednačiti na 3:3.

Grci su poveli i na otvaranju druge dionice, no Barakude su s dva gola u nizu stigle do prednosti 5:4, tek drugog vodstva na utakmici nakon startne prednosti 1:0. Hrvatska je imala i dva napada za +2, no loše smo reagirali pred grčkim vratima. U tim trenucima briljirao je Marko Bijač s nekoliko sjajnih obrana, sakupivši u drugoj četvrtini ukupno pet obrana. Nažalost, Grci su do kraja četvrtine zabili još dva gola i na odmor otišli s prednošću 6:5.

Hrvatska je u nastavak susreta krenula sjajno. Fantastično je odigrala treću četvrtinu, možda i ključnu na putu do pobjede. Čvrstom igrom u obrani i razigrano u napadu, odabranici izbornika Ivice Tucka taj su dio igre dobili s 4:0. Od minus jedan na poluvremenu, Hrvatska je u zadnji period igre ušla s velikih 9:6.

Kada je Luka Lončar sedam minuta prije kraja zabio za 10:6, a potom i Loren Fatović za 11:6, bilo je jasno kako Hrvatska ne može izgubiti ovu utakmicu. Do kraja utakmice Hrvatska je zabila još dva gola, te primila dva za konačnih 13:8.

Jerko Marinić Kragić je bio prvi strijelac Hrvatske s četiri pogotka, tri gola postigao je Loren Fatović, a po dva Luka Lončar i Ante Vukičević. Za Grčku su po dva pogotka postigli Alexandros Papanastasiou i Stylianos Argyropoulos.

Hrvatske vaterpoliste u utakmici za plasman u finale čeka Mađarska koja je u prvom četvrtfinalnom dvoboju pobijedila Srbiju s 15:14 boljim izvođenjem peteraca. U osnovnom dijelu utakmice rezultat je bio 10:10. Polufinalni dvoboj Hrvatske i Mađarske na rasporedu je u nedjelju, a termin će biti poznat naknadno. U drugom polufinalu Španjolska čeka boljeg iz dvoboja Italije i Crne Gore.

Tagovi: BIJAČ, TUCAK, LONČAR, FATOVIĆ
PROČITAJ I OVO
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE