GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HRT kažnjen sa 100.000 kuna zbog prikrivenog oglašavanja, Šveb s 10.000

HRT kažnjen sa 100.000 kuna zbog prikrivenog oglašavanja, Šveb s 10.000
KAZNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2022 / 10:10
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) izreklo je HRT-u prekršajni nalog od 100.000 kuna, a zbog prikrivenog oglašavanja jedne kladionice tijekom prijenosa intervjua s nogometnim reprezentativcem Ivanom Rakitićem prekršajnu kaznu od 10.000 kuna 'zaradio' je i glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.

HRT-u kao nakladniku i ravnatelju Švebu kao odgovornoj osobi, kako se doznaje u ponedjeljak, ovo je prvi prekršajni nalog izrečen ove godine zbog propusta u programu te je kazna nedavno i plaćena.

Vijeće za elektroničke medije, saznaje se, tu je odluku donijelo jednoglasno na sjednici održanoj krajem siječnja, a na temelju odredbi Zakona o elektroničkim medijima.

Sporni prilog bio je emitiran u sklopu izvještavanja o ždrijebu UEFA-e 13. prosinca prošle godine, u emisijama Dnevnik 2 i Dnevnik 3 - rubrika Sport.

U VEM-u zaključuju da je HRT prekršio odredbe zakona prema kojima "audiovizualna komercijalna komunikacija mora biti odmah prepoznatljiva kao takva", kao i odredbe da u programu "nisu dopuštene prikrivene audiovizualne komercijalne komunikacije".

Hini su sa HRT-a potvrdili da je izrečena kazna već plaćena, a vodstvo nacionalnog radija i televizije poručilo je da takve propuste u programu više neće tolerirati.

Tagovi: Hrvatska radiotelevizija, Ivan Rakitić, Robert Šveb
PROČITAJ I OVO
Perišić je spreman, to je sjajna vijest za Hrvatsku
POVRATAK
Perišić je spreman, to je sjajna vijest za Hrvatsku
ZAGREB - Kad je sredinom siječnja postalo jasno da će Ivan Perišić potpisati za Hajduk, na Poljudu se već krenuo rastakati pobjednički šampanjac za aktualnu HNL-kampanju.
Jokić doveo Nuggetse do izjednačenja
NBA PLAYOFF
Jokić doveo Nuggetse do izjednačenja
MINNEAPOLIS - NIkola Jokić briljirao je za pobjedu Denvera kod Minnesote 115:107 u polufinalu Zapadne konferencije. Aktualni prvaci NBA lige tako su se nakon 0:2 i prvih utakmica na svom terenu, vratili na 2:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
Arsenal preskočio City na vrhu
PREMIERSHIP
Arsenal preskočio City na vrhu
LONDON - Nogometaši Arsenala vrstili su se na vrh ljestvice engleskog prvenstva minimalnom 1:0 (1:0) gostujućom pobjedom protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu u jedinoj utakmici 37. kola igranoj u nedjelju.
Đoković ispao s Mastersa u Rimu
ŠOKANTNO
Đoković ispao s Mastersa u Rimu
RIM - Đoković nije uspio izboriti osminu finala Mastersa u Rimu.
Danci ponizili hrvatske rukometaše
KATASTROFA
Danci ponizili hrvatske rukometaše
ZAGREB - U dvoboju zadnjeg kola Gjensidige kupa u Oslu hrvatski rukometaši su izgubili od svjetskih prvaka Danaca s 22:37 (6:16).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE