GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Harden odigrao poluvrijeme za pamćenje

Harden odigrao poluvrijeme za pamćenje
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2022 / 08:14
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
NEW YORK - James Harden je upisao 29 poena i ove sezone rekordnih 15 skokova, a Joel Embiid je dodao 27 koševa i 10 skokova u gostujućoj pobjedi Philadelphije protiv Los Angeles Clippersa u petak navečer (122:97).

Prvi je to put otkako je Harden došao iz Brooklyn Netsa da su dvije najveće zvijezde Sixersa ostvarile double-double učinak u istoj utakmici. Štoviše, Harden je već na poluvremenu imao double-double s 25 poena i 11 skokova, što mu je uspjelo prvi put u 12-godišnjoj karijeri u NBA ligi.

Za poražene Clipperse Amir Coffey je ubacio 21, a Isaiah Hartenstein 16 poena. U petom uzastopnom porazu kalifornijske momčadi naš Ivica Zubac sudjelovao je sa sedam poena, isto toliko skokova, šest asistencija i jednom blokadom u nepune 24 minute na parketu.

Bojan Bogdanović propustio je i sedmu utakmicu zaredom zbog rupture lista, a njegov Utah Jazz je poražen na gostovanju kod Charlottea (107:101). Miles Bridges se istaknuo s 26 poena i 11 skokova, a Terry Rozier je dodao poen manje za Hornetse, dok je Donovan Mitchell s 26 koševa predvodio Jazzere, ali je i promašio dva ključna šuta u posljednjoj minuti.

Poraz Utaha nije iskoristio Dallas koji je izgubio u gostima kod Minnesote (116:95). Jazzeri i Mavericksi tako i dalje imaju isti omjer (45-29) i nastavljaju borbu za četvrto mjesto u Zapadnoj konferenciji, odnosno za prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja. Za Dallas se nakon jedne utakmice stanke zbog problema s desnim gležnjem vratio Luka Dončić i premda je s 24 koša, deset skokova i osam asistencija bio najbolji na parketu, nije uspio pomoći svojom momčadi da dođe do pobjede. Wolvese je s 20 koševa i devet skokova predvodio Karl-Anthony Towns.

Golden State je bez ozlijeđenog Stephena Curryja izgubio četvrtu od posljednjih pet utakmica, ovaj put je sa 121:110 bolja bila Atlanta u čijim je redovima 33 poena i 15 skokova upisao Trae Young. Kod Warriorsa je Klay Thompson završio dvoboj s 37 koševa, a pritom je ubacio i ove sezone rekordnih devet trica.

Vodeći sastav Istočne konferencije Miami Heat poražen je kod kuće od New York Knicksa (103:111) koji su nadoknadili minus od 17 koševa u posljednjoj četvrtini. Najveću ulogu u velikom povratku imao je Immanuel Quickley koji je 20 od svojih 23 poena ubacio baš u toj zadnjoj dionici.

REZULTATI:
Minnesota - Dallas 116:95

Charlotte - Utah 107:101

Detroit - Washington 97:100

Atlanta - Golden State 121:110

Miami - New York 103:111

Portland - Houston 106:125

LA Clippers - Philadelphia 97:122

Tagovi: James Harden, Joel Embiid, Bojan Bogdanović, Luka Dončić, Dallas Mavericks
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE