GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hajduk je ove godine bodovno bliže Rudešu nego Dinamu i Rijeci

Hajduk je ove godine bodovno bliže Rudešu nego Dinamu i Rijeci
KATASTROFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2024 / 10:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na kraju jesenskog dijela SuperSport HNL-a sve je izgledalo idealno za Hajduk. Osvojen je neslužbeni naslov "jesenskog prvaka" prvi put od 2001. godine i u zimskom prijelaznom roku u klub su dovedeni igrači s jakim renomeom, poput Josipa Brekala, Laszla Kleinheislera i Ivana Perišića, a u klub se vratio i Nikola Kalinić kako bi bio jaka dodatna opcija uz Marka Livaju.

Prije nego što su Bijeli odigrali minutu u ovoj polusezoni, Dinamo je u zaostaloj utakmici protiv Lokomotive izgubio 0:3, tako da je Hajduk u prvom kolu nastavka sezone čekao Rijeku na Poljudu s tri boda više od ekipe s Kvarnera te sedam bodova više u odnosu na Dinamo, s tim da su Plavi imali utakmicu manje. Na poluvremenu su protiv Rijeke vodili 1:0 i činilo se da će Hajduk pobjeći konkurenciji, piše Index.

Od tog trenutka, povratkom na teren u drugom poluvremenu sve je krenulo nizbrdo za Hajduk. Rijeka je okrenula utakmicu i odnijela bodove s Poljuda (1:2) i sav momentum koji je Hajduk imao, a na kraju utakmice još se i ozlijedio Livaja. U idućem kolu su na gostovanju kod Osijeka osvojili bod (1:1) iako su prije izgubili dva jer su vodili od 57. minute golom Filipa Uremovića.

Zbog krpanja pozicije lijevog beka dešnjakom (Ismael Diallo je bio na Afričkom kupu nacija, a Šimuna Hrgovića se smatralo preneiskusnim) i izostanka Livaje, smatralo se da je to ipak dobar rezultat za Bijele. Uslijedile su dvije pobjede bez primljenog gola protiv Slavena na Poljudu te na gostovanju kod Rudeša i činilo se da je Hajduk u solidnoj poziciji jer je nakon toga imao četiri prvenstvene utakmice protiv "manjih" klubova.

Međutim, Hajduk je odmah u idućem kolu kiksao kod Varaždina (1:1) unatoč tome što je skoro cijelo drugo poluvrijeme imao igrača više. Nakon toga Hajduk je svladao Varaždin 5:0 u četvrtfinalu Kupa iako je jako visio cijelo prvo poluvrijeme. Uz to, ozlijedio se standardni stoper Zvonimir Šarlija, a Bijeli su već bili ostali i bez Fahda Moufija, kojeg nije bilo više od mjesec dana na terenu.

Igra cijelo vrijeme nije bila uvjerljiva, što je kulminiralo u pobjedi protiv Istre 1:0 na Poljudu, gdje je Hajduk odigrao jako lošu utakmicu i ostao bez Uremovića zbog ozljede, što će se pokazati kao nenadoknadiv gubitak. Nakon uvjerljive pobjede u Velikoj Gorici (0:3) rezultatski je to bilo i dalje solidno gledajući tablicu te bi pobjedom protiv Lokomotive uoči reprezentativne stanke Hajduk imao dobru poziciju pred derbi s Dinamom. No Bijeli su tu utakmicu izgubili 1:2 nakon što je Dino Mikanović dobio crveni karton u 24. minuti, a Livaja promašio penal koji ih je mogao vratiti u igru.

Nakon toga je sve bilo jasno. Hajduk se morao vaditi protiv Dinama na Poljudu i nakon toga protiv Rijeke na Rujevici, a između te dvije prvenstvene utakmice čekalo ga je i polufinale Kupa protiv Dinama kod kuće. Govorilo se o "paklenom tjednu" gdje će se sve slomiti, a slomilo se na najgori mogući način za Bijele.

Sve tri utakmice su izgubili 1:0, a kao bonus im se ponovno ozlijedio Livaja. Neku natruhu solidne igre su pokazali u prvoj utakmici protiv Dinama, ali sveukupno je to bilo jako loše i Hajduk je doživio četiri poraza u niz. Povratak Perišića na teren nakon ozljede je jedina svjetla točka tih utakmica za navijače Hajduka.

Tagovi: hajduk, karoglan, livaja, dinamo, rijeka, brekalo, perišić
PROČITAJ I OVO
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE