GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gvardiol na poštedi, Brozović nije odradio puni trening

Gvardiol na poštedi, Brozović nije odradio puni trening
USUSRET ARGENTINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2022 / 19:25
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Stoper hrvatske reprezentacije Joško Gvardiol propustio je trening u nedjelju. S njim je sve u redu, ne radi se ni o kakvoj ozljedi, već je dobio poštedu kako bi se oporavio od utakmice s Brazilom. Gvardiol je na ovom Svjetskom prvenstvu bio jedan od najboljih igrača Hrvatske.

Mladi stoper ima 20 godina, no postao je nezamjenjiv u momčadi Zlatka Dalića. Hrvatska sljedeću utakmicu na Svjetskom prvenstvu igra u utorak u 20 sati. Protivnik će joj u polufinalu biti Argentina. Pobjednik će iz tog susreta ići na Maroko ili Francusku, koji igraju u srijedu, također u 20 sati.

Puni trening nije odradio niti Marcelo Brozović koji je nizao krugove oko terena u trening kampu Hrvatske Al Ersal 3. Ostatak momčadi normalno je trenirao za polufinalni ogled protiv bivših dvostrukih svjetskih prvaka Argentinaca.

Dobra je vijest kako se momčad očistila kartona i nitko zbog njih neće propustiti polufinale, ni utakmicu koja slijedi nakon njega. Pauza od jedne utakmice prijetila je Luki Modriću, Dejanu Lovrenu, Mateu Kovačiću, te Borni Barišiću. Međuim, nakon četvrtfinala žuti kartoni se brišu.

Argentina u ovaj susret ulazi kao favorit, dok je Hrvatska ponovo, kao i protiv Brazila, u ulozi autsajdera. Momčad Zlatka Dalića do polufinala je stigla kroz dva raspucavanja s bijele točke, u kojima je obranama briljirao Dominik Livaković, ali i hrvatski izvođači koji su bili iznimno precizni.

Hrvatska je u regularnom vremenu na ovom Svjetskom prvenstvu primila tek dva pogotka. Zabili su nam Kanada u grupnoj fazi i Japan u osmini finala. U obrani Hrvatske istaknuli su se upravo Livaković i Gvardiol.

Pouzdani novinar Santi Aouna s Footmercata piše da je Leipzig dobio za Gvardiola i službene ponude. Prva je ona Chelseaja, koji nudi odštetu od 90 milijuna eura, zatim Manchester Uniteda, koji daje 95 milijuna eura, te Manchester Cityja.

Klub Pepa Guardiole za Gvardiola nudi čak 100 milijuna eura plus bonuse. Spomenuti izvor navodi da je Bayern poslao službeni upit Leipzigu koliko traži za Gvardiola, ali da za razliku od engleskih klubova nije dao ponudu za njega. Aouna dodaje da Gvardiol želi u Englesku.

Gvardiol bi u slučaju da je točna bilo koja od navedenih cifri transferom postao najskuplji branič u povijesti. Srušio bi dosadašnjeg rekordera Harryja Maguirea, za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87 milijuna eura. Leipzig bi na Gvardiolu mogao zaraditi pet puta više od iznosa za koji ga je prošle godine doveo iz Dinama.

Tagovi: Joško Gvardiol, Marcelo Brozović, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE