GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Guardiola oduševljen Kovačićem

Guardiola oduševljen Kovačićem
CITY
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2023 / 08:19
Autor: SEEbiz
MANCHESTER - Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić (28) odigrao je prvu utakmicu za Manchester City u 5:3 pobjedi nad japanskom Yokohamom. Kovačić je krenuo od prve minute u veznom redu u prijateljskoj utakmici protiv Japanaca, a iz igre je izašao na poluvremenu te ga je zamijenio Phil Foden.

Igrao je u veznoj liniji s Johnom Stonesom, Kalvinom Phillipsom i Coleom Palmerom. Za svoj nastup dobio je ocjenu 6. List Manchester Evening News njegov je nastup u debiju ocijenio sa šest od mogućih deset, uz opis da se "vrlo dobro uklopio u novu momčad".

O nastupu hrvatskog veznjaka govorio je i njegov menadžer Pep Guardiola: "Mateo je bio jako dobar. Izvrstan je igrač, to svi znamo. Ovo je tek prva utakmica i još mora upoznati ekipu i sve što tražimo, ali igrao je jako, jako dobro." Španjolac je nekoliko puta ponovio "jako dobro" u opisu Kovačićevog premijernog nastupa.

Utakmica je završila rezultatom 5:3, s tim da je City gubio 2:0 u prvom poluvremenu. Nakon 37 minuta za Yokohamu su zabili Anderson Lopes i Matsubara. Do kraja poluvremena City je poravnao, pogađali su Stones i Alvarez. U drugom poluvremenu Pep Guardiola je izrotirao momčad, a ušao je i Erling Haaland.

Norvežanin je bio precizan u 52. minuti te donio vodstvo Cityju. Povećao ga je Rodri, koji je u 72. minuti zabio za 4:2, Inoue je smanjio na 4:3, a konačnih 5:3 postavio je u sudačkoj nadoknadi također Haaland, na asistenciju Joaa Cancela.

Tagovi: Manchester City, Prp Guardiola, Mateo kovačić
PROČITAJ I OVO
Ovo je širi popis španjolske reprezentacije za Euro
POPIS
Ovo je širi popis španjolske reprezentacije za Euro
ZAGREB - Europsko prvenstvo započet će 14. lipnja, a već dan kasnije na njemu će prvu utakmicu odigrati hrvatska reprezentacija.
Zajec: Češće sam mijenjao žene nego trenere, takav je život
JASNA PORUKA
Zajec: Češće sam mijenjao žene nego trenere, takav je život
ZAGREB - Dinamo je zatvorio sezonu na trijumfalan način. Nakon što je ona otvorena osvajanjem SuperSport Superkupa, zagrebačka momčad uspjela je nadoknaditi i bodovnu razliku za tada vodećima Hajdukom i Rijekom, u završnici sezone stići do naslova u prvenstvu, a onda je sve zaokružila i osvajanjem SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.
Kalinić odgovorio Daliću: Neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića
ODGOVOR
Kalinić odgovorio Daliću: Neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića
SPLIT - Hajduk je danas na Poljudu predstavio novog sportskog direktora kluba. Uprava na čelu s predsjednikom Ivanom Bilićem je povukla iznenađujući potez i na ovu važnu funkciju postavila svog dojučerašnjeg igrača Nikolu Kalinića (36).
Hoće li Dinamo dovesti zvijezdu Rijeke?
POVRATNIK
Hoće li Dinamo dovesti zvijezdu Rijeke?
ZAGREB - Sve su plave oči sad uprte u finale Lige prvaka. Ako Real iz Madrida s našim Lukom Modrićem osvoji najelitnije klupsko natjecanje na globusu, Modri će igrati play-off Lige prvaka, trebat će im, dakle, samo jedna stepenica do sna, financijske blagodati.
Dončić i Irving nezaustavljivi za Minnesotu, Mavsi vode 3-0
NBA PLAYOFF
Dončić i Irving nezaustavljivi za Minnesotu, Mavsi vode 3-0
DALLAS - Dallas Mavericksi su u trećoj utakmici finala Zapadne konferencije pobijedili Minnesotu sa 116:107 i poveli 3:0 u seriji te su sada na jednu pobjedu udaljeni od velikog NBA finala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE