GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Guardiola: Cruijff me davno naučio jednu stvar

Guardiola: Cruijff me davno naučio jednu stvar
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2023 / 07:54
Autor: SEEbiz
MANCHESTER - Britanski su mediji hvalospjevima garnirali predstavu na Etihadu. Visoka razina kvalitete nogometne igre između Manchester Cityja i Tottenhama obogaćena je sa šest efektnih pogodaka, za rezultat 3-3!

No, osim atraktivnih poteza, komentatori su istaknuli i jedan detalj, koji će jamačno detaljno secirati sudačka komisija Premierlige. U petoj minuti sudačke nadoknade arbitar Simon Hooper zaustavio je akciju zbog koje su domaći nogometaši dugo prosvjedovali: Grealish je nakon proigravanja Haalanda imao otvoren put prema vratima Tottenhama, no sudac je prekinuo igru i loptu vratio – na sredinu terena, dosudivši prekršaj za City. Svoju je evidentnu pogrešku pokušao "sanirati" žutim kartonom gostujućem igraču (Royal). Usput, javnu je opomenu dobio i Haaland zbog "nekontroliranog prosvjeda".

Na press-konferenciji poslije utakmice menadžer Cityja Pep Guardiola samo se šturo osvrnuo na događaj iz 95. minute susreta.

- Teško je shvatiti tu situaciju. Sudac prekida igru nakon što je prethodno rekao da se igra nastavi. Poslije dodavanja on puše u zviždaljku i prekida igru. Ne razumijem njegovu odluku - kazao je Pep.

Više je veličao igru vlastite momčadi...

- Stvorili smo puno prilika, bilo smo agresivni i koncentrirani. Šteta. Ponekad je nogomet poput života, ne dobiješ ono što zaslužuješ. No, još sam za igračkih dana od Johanna Cruijffa naučio da sreća u nogometu ne postoji.

Menadžera Manchester Cityja novinari su pitali za ponašanje Erlinga Haalanda, koji je ispoljio nesvakidašnju frustraciju.

- On je fantastičan igrač. Njegova je frustracija zbog posljednje akcije u kojoj se našao Grealish. Što mogu nakon ovakve utakmice reći igračima i navijačima, koji su nas podržavali cijelu utakmicu? Nismo postigli željeni rezultat, ali ćemo nastojati da već u sljedećoj utakmici poboljšamo našu igru - pomirljivo je zaključio Guardiola.

Bijes zbog sudačke odluke Erling Haaland nije uspio zatomiti na terenu, ali niti kasnije. Neposredno nakon utakmice, uz snimku akcije iz 95. minute, obznanio je kratku objavu na društvenim mrežama:"WTF..." - napisao je Haaland.

Unisono su grešku suca Hoopera potvrdili i komentatori SkySporta – Jamie Carragher, Micah Richards i Roy Keane.

- Ne razumijem njegovu odluku. Morao je pustiti da se igra nastavi, Grealish je bio u situaciji "jedan na jedan" s vratarom – čudio se Richards.

- Hooperova pogreška može se smatrati ključnom za ishod utakmice - dodao je Carragher.

- To je loša odluka. On je nešto krivo shvatio i iz nekog razloga prekinuo igru. No, osim prema sucu, u Cityju trebaju biti kritični i prema sebi. Mislim da će njihovi protivnici biti ohrabreni greškama koje radi Guardiolina momčad - poentirao je Keane.

Tagovi: guardiola, city, cruijff, haaland
PROČITAJ I OVO
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE