GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grčka policija krije ključnu snimku sa stadiona?

Grčka policija krije ključnu snimku sa stadiona?
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2023 / 13:20
Autor: SEEbiz
ATENA - AEK je u dosadašnjem dijelu istrage odbio dati policiji snimke s kamere sa stadiona.

Riječ je o jednom od ključnih dokaza, koji bi mogao osvijetliti nemile događaje, i postavlja se pitanje zašto Grci u ovom trenutku kriju snimke i kako je uopće moguće opstruirati policijsku istragu. Izvori nam govore kako se na tim snimkama vidi kako su navijači AEK-a bili spremni i naoružani za okršaj, piše Index.

Podsjetimo, izbodeno je sedam Boysa, što sugerira kako su i AEK-ovi navijači bili dobro organizirani. Snimke koje su dosad isplivale u javnost pokazale su, a to su kasnije i grčki mediji potvrdili, da nije bilo ozlijeđenih civila i male djece, kao što se prvotno javljalo. Nova saznanja sugeriraju da je bila riječ o navijačkom obračunu, a ne napadu na nenavijače, kako su to Grci ranije predstavili.

Iako se spominjalo da su izbodena tri Bad Blue Boysa, ispostavilo se da njih sedmorica imaju ubodne rane (od čega ih samo jedan ima sedam) te su još najmanje dvojica pogođena signalnom raketom. U ovom trenutku, prema istom izvoru, u stanici su i nije im pružena adekvatna liječnička pomoć.

U ovom trenutku je nejasno zašto ti navodi nisu bili dostupni javnosti s obzirom na to da su iz policije curile informacije o nekim drugim događajima iste večeri. U grčke medije je čak dospjela i snimka koja pokazuje kako grčka policija prati kolonu hrvatskih navijača, ali se detaljniji podaci o ozlijeđenima još uvijek ne znaju.

Takvi podaci bi ukazali na to da su grčki navijači koristili noževe, ali se podaci o tome ne mogu pronaći ni u jednom dostupnom izvještaju Osim toga, izvor nam javlja da su im uskraćena i druga osnovna prava poput hrane.

Problem, kako doznajemo, nije samo s policijom i njihovom komunikacijom. Bad Blue Boysi koji se ne nalaze u pritvoru već nekoliko dana bezuspješno pokušavaju dobiti hrvatski konzulat u Grčkoj, ali im se odmah spušta slušalica.

Pitanje je zašto nitko u ova tri dana nije posjetio preko 90 hrvatskih državljana u pritvoru, posebno s obzirom na to da postoje indicije da se s pritvorenim navijačima ne postupa po pravilima struke, kada je riječ o policiji i pravosuđu.

Naime, Boysi još uvijek nemaju odvjetnika. Iako su Grci jučer objavili kako im je jedan dodijeljen po službenoj dužnosti, taj je priznao da ne zna "ništa o ovom slučaju". U međuvremenu se navijače na ročišta izvodi bez odvjetnika, ali i prevoditelja.

Grčka se u dosadašnjem dijelu postupka pokazala vrlo neorganiziranom. Već je sedam visokih dužnosnika policije smijenjeno, a ključne informacije variraju od medija do medija. Index je hrvatskom konzulatu poslao upit vezan za navedene tvrdnje, a objavit ćemo ga čim i ako ga dobijemo.

Tagovi: Grčka, AEK Atena, Bad Blue Boys, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE