GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grabar-Kitarović se kandidirala za Međunarodni olimpijski odbor

Grabar-Kitarović se kandidirala za Međunarodni olimpijski odbor
KANDIDATURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2020 / 19:14
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Donedavna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kandidatkinja je za novu članicu Međunarodnog olimpijskog odbora, objavljeno je danas iz te organizacije.

Ime Kolinde Grabar-Kitarović nalazi se uz imena još dvije kandidatkinje i dva kandidata, a među kojima je i saudijska princeza. Svih pet kandidata predlaže se za članstvo u Međunarodnom olimpijskom odboru.

Uz saudijsku princezu Reemu Bandar Al-Saud i Kolindu Grabar-Kitarović, Izvršni odbor MOO-a za nove članove te organizacije predlaže još Kubanku Mariu de la Caridad Colón Ruenes, Mongolca Battushiga Batbolda i predsjednika Svjetskog atletskog saveza Sebastiana Coea.

Objavi su priložene i biografije kandidata, među kojima i ona Kolinde Grabar-Kitarović u kojoj se među ostalim, kao zadnja njena funkcija, navodi dužnost hrvatske predsjednice.

Međunarodni olimpijski odbor u svojoj objavi naglašava kako činjenica da su predložene tri kandidatkinje još jednom demonstrira predanost tog odbora u promicanju rodne ravnopravnosti.

O ulasku Kolinde i drugih četvero kandidata MOO će odlučiti na virtualnoj sjednici koja će se održati 17. srpnja.

Podsjetimo, Kolinda se zadnji put u javnosti pojavila krajem travnja kada je na Facebooku rođendan obilježila osebujnom čestitkom na hrvatskom i na engleskom.

Zahvaljivala je tada mami, tati, Jakovu, djeci, prijateljima te na hrvatskom i na engleskom poželjela da Bog blagoslovi Hrvatsku.

Nekoliko tjedana prije toga je izazvala kontroverze oko svog Ureda bivše predsjednice. U javnost je, naime, prvo procurila vijest kako se Kolinda trajno odriče Ureda, da bi to demantirala pa onda istoga dana izjavila da se ipak trajno odriče ureda.

Tagovi: Kolinda Grabar-Kitarović, Reema Bandar Al-Saud, Međunarodni olimpijski odbor
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE