GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goran Trajkoski u utorak u Tvornici kulture

Goran Trajkoski u utorak u Tvornici kulture
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2020 / 13:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Makedonska rock legenda Goran Trajkoski, poznat po radu u grupama Padot na Vizantija, Mizar i Anastasia, nastupit će u utorak, 14. siječnja, u zagrebačkoj Tvornici kulture, najavio je organizator koncerta Twilight promotion.

Trajkoski je glazbenu karijeru počeo 1979. kao vokal punk rock benda Afektivan naboj u rodnoj Strugi, a nakon preseljenja u Skopje pridružio se bendu Saraceni. Postao je pjevačem utjecajne makedonske art rock grupe iz 80-ih Padot na Vizantija, a 1983. je osnovao kultni Mizar, koji je zbog stavova i avangardnog izričaja bio pod povećalom tadašnje vlasti.

Mizarova glazbena ideologija, fuzija gothic rocka, staroslavenskih i bizantskih crkvenih napjeva i makedonske tradicionalne glazbe, bila je zvijezda vodilja cijeloj generaciji. Također je bio pjevač u bendu Anastasija, te je uz hvaljeni soundtrack za film "Prije kiše" sudjelovao u diskografiji benda koju čine EP "By The Rivers Of Babylon" i albumi "Poeta Negra", "Melourgia" i "Nocturnal".

Trajkoski je aktivan i sa solo projektima, pa tako stvara elektroničku glazbu pod pseudonimom Gotra te se bavi skladanjem glazbe za filmove i kazalište.

Na koncertu u Tvornici predstavit će presjek svoje karijere te će izvoditi pjesme iz razdoblja Padot na Vizantija, Mizara, Anastasie, kao i iz solo projekata.

Poseban gost na koncertu je zagrebačka dark rock grupa Phantasmagoria, koja je surađivala s Trajkoskim u vrijeme kad je bio vokal grupe Mizar, odsviravši dvije turneje na kojima je promoviran album "Kobna Ubavina". Zagrebački darkeri nastupaju s ritam mašinom i set listom sastavljenom većinom od pjesama s početka karijere.

Tagovi: Goran Trajkoski, Tvornica kulture, Padot na Vizantija, Mizar, Anastasia
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE