GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goran Dragić oprostio se od košarke

Goran Dragić oprostio se od košarke
OPROŠTAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.12.2023 / 18:50
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Ono što smo predvidjeli tjednima prije i što je zapravo postalo jasno nedavnim pozivom na press konferenciju u sklopu priprema za oproštajnu utakmicu, sada je i službeno potvrdio Goran Dragić.

"Moja karijera je gotova", napisao je kosovski zmaj i u oproštajnom pismu zahvalio mnogim svojim suputnicima.

“Svakoj lijepoj stvari dođe kraj”, rekao je posljednjeg dana 2023. godine 37-godišnji Goran Dragić, jedan od najboljih slovenskih košarkaša svih vremena, rekorder po broju slovenskih poena u NBA ligi. zlatni kapetan europskih prvaka iz 2017., a od danas i bivši košarkaš. Iako se nadao da će se ove sezone od Miamija oprostiti nekom epizodnom ulogom, sada je više-manje jasno da je posljednji koš zabio 22. travnja kao član Milwaukeeja. Prošle je godine već zatvorio reprezentativno poglavlje. Sada se oproštajnim slovom oprostio od navijača, a košarci će konačno mahnuti 24. kolovoza na spektakularnoj oproštajnoj utakmici u ljubljanskim Stožicama. Detalje ispraćaja objavit će sljedeći četvrtak u društvu ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića.

Ovo je priopćenje Gorana Dragića:

"Službeno objavljujem svoje povlačenje iz profesionalne košarke. Živio sam svoj najveći san i iznimno sam zahvalan bezbrojnim ljudima u mom životu koji su mi omogućili da mogu igrati i da sam igrao tako dugo.

Počevši od mojih roditelja, Marinka i Mojce, brata Zorana, djece Matea i Viktorije i njihove mame Maje te ostatka moje obitelji koji su mi oduvijek omogućavali tu strast prema košarci.

Najraniji treneri, Branko Bavdaž, Spasoje Todorović, Zoran Martić, Aleš Pipan, Dalibor Damjanović, Memi Bečirović i Aleksandar Đikić, koji su me trenirali i vjerovali u mene od djetinjstva.

Sve organizacije, Phoenix Suns, Houston Rockets, Miami Heat, Toronto Raptors, Brooklyn Nets, Chicago Bulls i Milwaukee Bucks, koje su me podržale i bile posvećene meni. Želio bih se zahvaliti Adidasu na partnerstvu i podršci mojim kampovima u Sloveniji. Želio bih zahvaliti svojim mentorima Steveu Nashu i Igoru Kokoškovu, Radoslavu Nesteroviću i bezbrojnim suigračima tijekom godina. Ovo su moji prijatelji za cijeli život,

Moji agenti Rade Filipovich i Bill Duffy koji su me podržavali na svakom koraku u najtežim trenucima. Spreman sam za sljedeći izazov i želio bih ostati uključen u košarku. što je - i uvijek će biti - nešto što volim. Također želim posvetiti što više kvalitetnog vremena odgoju svoje djece. Za mnogo toga mogu zahvaliti svim košarkaškim menadžerima: Davidu Sternu, Adamu Silveru, Patu Rileyu. Alvinu Gentryju, Davidu Griffinu, Steveu Kerru. Eriku Spoelsteru, Kevinu McHaleu, Jeffu Hornaceku, Toddu Quinteru, Mickyju Arisonu i njegovoj obitelji.

Svim novinarima koji dokumentiraju naše karijere. Nadam se da sam uvijek bio pun poštovanja prema tebi. Svemu lijepom dođe kraj, ali taj košarkaški san uvijek će biti sa mnom. Hvala svim navijačima koji su me bodrili u NBA, u Europi i s mojom voljenom slovenskom reprezentacijom. Hvala svima i sretna nova godina svima!"

Tagovi: Dragić, Goran Dragić, Miami, Olimpija, Janković, Phoenix, Houston
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE