GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Golemac odbio Acin poziv

Golemac odbio Acin poziv
ODBIJENICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2022 / 13:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski košarkaški savez je ostao bez predsjednika nakon ostavke Stojka Vrankovića, još je ranije otišao i Dino Rađa, a nakon završetka Eurobasketa ostavku je dao i izbornik Damir Mulaomerović. U petak je Aco Petrović imenovan sportskim direktorom HKS-a te je odmah krenuo u potragu za novim izbornikom.

Svima je odmah bilo jasno da Aco Petrović neće imati nimalo lagan posao. U proteklih par godina HKS je prebrzo (opravdano ili neopravdano) potrošio nekoliko nadarenih, ali i već dokazanih domaćih trenera na mjestu izbornika pa sad gotovo svi potencijalni kandidati zaziru od ovog posla.

Aco Petrović je kao novi sportski direktor HKS-a sigurno imao nekoliko jakih kandidata 'u rukavu', no pitanje je tko je od njih dovoljno 'lud' prihvatiti se ovog nezahvalnog posla? A izbornika mora pronaći pod hitno jer se uskoro nastavljaju pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Za početak je jedan od glavnih kandidata, Jurica Golemac (45), javno odbio ponudu.

- Svakako je lijepo dobiti takav poziv, ali ja nisam tip trenera koji bi sjedio na dvije stolice. Ne bih mogao biti na sto posto ni ovdje ni tamo. Nisam još dovoljno iskusan za to', kazao je Golemac za RTV Sloveniju.

Iza Golemca je uspješna igračka karijera, a u trenerskim je vodama od 2013. godine kad je bio pomoćni trener Cibone u mandatu Slavena Rimca. Od 2020. godine Golemac uspješno vodi momčad Cedevita Olimpije.

S obzirom na cijelu situaciju nitko ne bi trebao biti iznenađen ako 'za prvu ruku' sam Aco Petrović ponovno sjedne na klupu reprezentacije, barem za prve utakmice pretkvalifikacija za EuroBasket.

Tagovi: Jurica Golemac, Aleksandar Petrović, košarkaška reprezentacija Hrvatske, Damir Mulaomerović, Hrvatski košarkaški savez
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE