GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Formula 1 uvodi sprint utrke

Formula 1 uvodi sprint utrke
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2021 / 08:51
Autor: SEEbiz / H

PARIZ - Vodstvo Formule 1 donijelo je odluku da će se ove sezone na tri utrke isprobati novi format natjecanja u kojem će se voziti jedna sprint utrka umjesto dosadašnjih klasičnih kvalifikacija.

Dvije sprint utrke će se održati u Europi, a jedna izvan našeg kontinenta, ali za sada nije objavljeno na kojim će se stazama voziti.

Dosadašnje 'normalne' kvalifikacije vozile bi se petkom, nakon prvog slobodnog treninga i odlučivale bi o plasmanu za sprint kvalifikacije.

Sprint utrka, koja će biti duga preko 100 km, vozit će se subotom. Rezultati "sprinta" će, uz određivanje startnih mjesta za nedjeljnu utrku, donositi i tri boda pobjedniku, drugoplasirani će dobiti dva, a treći jedan bod za SP.

Svrha promjena je povećati interes za natjecanje i pobrinuti se za više događanja tijekom trkaćeg vikenda.

'Gledanje utrka sva tri dana tijekom trkaćeg vikenda bit će uzbudljivo. Siguran sam da će se dodane borbe svidjeti i vozačima. Drago mi je da su se sve momčadi zagrijale za novost. Dio je plana koji će navijačima ponuditi više događanja uz poštivanje tradicije našeg sporta', rekao je čelnik Formule 1 Stefano Domenicali.

Tagovi: Formula 1, sprint utrke
PROČITAJ I OVO
Mbappe objavio da odlazi iz PSG-a
ODLAZAK
Mbappe objavio da odlazi iz PSG-a
PARIZ - Kylian Mbappe (25) napušta Paris Saint-Germain na kraju sezone.
Italija i Njemačka zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka
USPJESI
Italija i Njemačka zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka
ZAGREB - Italija i Njemačka zaradile su dodatno mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone nakon što su njihovi klubovi ove sezone ostvarili dobre rezultate u europskim natjecanjima, objavila je u petak krovna europska nogometna organizacija UEFA.
Zekić: Idemo na noge budućem prvaku
USUSRET DERBIJU
Zekić: Idemo na noge budućem prvaku
OSIJEK - Osijek u 34. kolu SuperSport HNL-a gostuje na Maksimiru kod Dinama. Trener Osijeka Zoran Zekić derbi dočekuje u dobrom raspoloženju.
Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
TRANSFERI
Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
ZAGREB - Dinamo u subotu u 19:30 na gotovo rasprodanom Maksimiru u 34. kolu SuperSport HNL-a dočekuje Osijek. Momčad Sergeja Jakirovića pobjedom može osvojiti titulu prvaka ako Rijeka ranije (17:00) ne pobijedi u Varaždinu.
Charles Lee novi trener Charlotte Hornetsa
NBA
Charles Lee novi trener Charlotte Hornetsa
NEW YORK - Košarkaše Charlotte Hornetsa od sada će voditi trener Charles Lee koji je zamijenio Stevea Clifforda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE