GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Formula 1: Obvezno cijepljenje za sve vozače, osoblje, a čak i slavne goste

Formula 1: Obvezno cijepljenje za sve vozače, osoblje, a čak i slavne goste
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2022 / 15:26
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Svi vozači koji će se natjecati u Svjetskom prvenstvu formule 1 sljedeće sezone, kao i svi oni koji će bilo kojim poslom ili nekim drugim razlogom morati boraviti u prostoru boksova na utrkama, morat će biti cijepljeni protiv Covida-19, priopćili su u ponedjeljak iz tvrtke Liberty Media koja polaže prava na organizaciju.

"F1 će tražiti od svih članova skupine putujućeg osoblja da budu potpuno cijepljeni i neće priznavati nikakve iznimke", objavio je glasnogovornik.

Obveza se odnosi na sve djelatnike koji dolaze u kontakt s vozačima ili se nalaze u prostoru boksova za vrijeme utrka iz kalendara svjetskog prvenstva, što uključuje i predstavnike medija, predstavnike Međunarodne automobilističke federacije (FIA), kao i slavne osobe koje nerijetko koriste priliku da se nađu u središtu akcije ovog visokooktanskog spektakla.

Odluka o obveznom cijepljenju dobila je 'zeleno svjetlo' još u prosincu na sastanku Svjetskog odbora za automobilistički sport koji djeluje pod okriljem FIA-e.

Formula 1 bi u sljedećoj sezoni trebala imati rekordne 23 Velike nagrade u svom kalendaru. Nakon što su u posljednje dvije sezone bivale odgođene, ponovno bi se trebale održati Velike nagrade Singapura, Japana, Kanade i Australije.

Nova sezona, u kojoj će zbog novih pravila doći do radikalne promjene u dizajnu bolida, trebala bi započeti 20. ožujka Velikom nagradom Bahreina, gdje će momčadi imati i službena testiranja vozila od 10. do 12. ožujka.

Tagovi: Formula 1, obvezno cijepljenje
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE