GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

florentino Perez: Superliga je nužna za opstanak nogometa

florentino Perez: Superliga je nužna za opstanak nogometa
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2023 / 17:50
Autor: SEEbiz
MADRID - Predsjednik španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Florentino Perez istaknuo je na godišnjoj skupštini kluba da je stvaranje superlige "u ovom trenutku neophodno za opstanak nogometa", prenosi francuska novinska agencija AFP.

Perez je na današnjoj skupštini još jednom istaknuo potrebu za Superligom jer bi ona osigurala opstanak nogometa.

Originalni projekt Superlige šokirao je sportsku javnost u travnju 2021. i brzo propao. Planovima su se oštro usprotivili navijači uključenih klubova i Europska nogometna federacija (UEFA) na čelu sa slovenskim predsjednikom Aleksandrom Čeferinom.

Od 12 klubova koji su osnovali Superligu, devet se povuklo iz projekta u roku od nekoliko dana, ostavljajući samo Real Madrid, Barcelonu i Juventus da i dalje budu nositelji natjecanja.

Krajem prosinca o sporu između Uefe i navijača Superlige oko njezine valjanosti na konkurentskom tržištu odlučuje Europski sud.

Navijači Superlige i njihovih povezanih tvrtki i fondova žalili su se Europskom sudu pravde, tvrdeći da je vladajuće tijelo europskog nogometa prekršilo zakon o tržišnom natjecanju prijeteći da će kazniti klubove uključene u ovaj projekt.

"Ili ćemo reagirati sada ili nogomet neće preživjeti", rekao je Perez navijačima Real Madrida na godišnjoj skupštini kluba, naglasivši: "Nogomet prolazi kroz institucionalnu krizu bez presedana." Superliga je potrebnija nego ikad."

Perez je dodao da navijači plaćaju previše da gledaju nogomet niske kvalitete na TV-u. “Nema smisla plaćati 10 posto minimalne plaće da bi imali pristup nogometu, Super liga je stvorena da riješi sve te probleme. Trenutno im nudimo spektakl koji je sve gori i gori,” istaknuo je prvi čovjek Reala.

Novi format Lige prvaka, koji počinje sljedeće sezone, nazvao je "apsurdnim projektom", piše AFP. Uefa će promijeniti sustav natjecanja i odustati od grupne faze. Na postojeća 32 kluba bit će dodana još četiri koja će se prije eliminacijskih utakmica natjecati u proširenom ligaškom sustavu.

Tagovi: Glorentino Perez, Superliga, Real Madrid, Real
PROČITAJ I OVO
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE