GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fantastični Jokić nadmašio sjajnog Bojana Bogdanovića

Fantastični Jokić nadmašio sjajnog Bojana Bogdanovića
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2021 / 08:40
Autor: SEEbiz / Index.hr
DENVER - Nikola Jokić odigrao je utakmicu karijere, a Denver Nuggetsi su pobjedom 128:117 prekinuli niz od 11 pobjeda Utah Jazza, kod kojeg je drugi put zaredom najbolji igrač bio Bojan Bogdanović.

Jokić je krenuo nezaustavljivo i već u prvoj četvrtini zabio 22 koša, što mu je rekord karijere u jednom 12-minutnom periodu. Do odmora je već bio na učinku karijere u poluvremenu s 33 poena, a zaustavio se na 47 i tako izjednačio najbolji učinak u NBA ligi iz prošlog siječnja protiv Atlante.

Iz igre je gađao 17/26, pogodio je sve četiri trice i devet od 10 slobodnih bacanja, a uhvatio je i 12 skokova te tako postao drugi igrač u povijesti koji je otvorio sezonu s 20 uzastopnih double-doubleova. Više ih je imao samo Bill Walton u sezoni 1876./1877.

Sve je to Jokić učinio dok ga je većim dijelom utakmice čuvao najbolji obrambeni centar lige Rudy Gobert.

Nuggetsi su odigrali nevjerojatno prvo poluvrijeme u kojem su zabili 15 trica iz 17 pokušaja i stvorili prednost od 28 poena. Šut ih u nastavku nije išao pa se uporna Utah primaknula na samo -8, ali nije uspjela ugroziti domaćine.

Bogdanović je zabio 29 koševa uz četiri skoka i dvije asistencije. Pogodio je pet od 13 trica i sva tri pokušaja za dva te osam od 10 slobodnih bacanja.

Hrvatski je reprezentativac slabo otvorio sezonu nakon operacije zgloba desne, šuterske ruke, a sad je konačno spojio dvije izvrsne utakmice. Dallasu je dva dana ranije zabio 32 poena.

U matineji u New Yorku LA Clippersi su svladali domaće Knickse 129:115 uz osam poena, sedam skokova i četiri asistencije Ivice Zupca (3/5 iz igre, 2/2 iz slobodnih bacanja). Kawhi Leonard s 28 je poena bio prvi strijelac Clippersa, kojima je poraz Ute išao na ruku pa su s omjerom 16-5 preuzeli vrh Zapadne konferencije. Jazz je nakon poraza u Denveru drugi s 15-5, a treći su prvaci LA Lakersi s omjerom 15-6.

Tagovi: Nikola Jokić, Bojan Bogdanović, Rudy Gobert, Utah Jazz, Denver Nuggets
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE