GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fantastični Adebayo odveo Miami u finale NBA lige

Fantastični Adebayo odveo Miami u finale NBA lige
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2020 / 07:40
Autor: SEEbiz / Index.hr
ORLANO - Miami je u šestoj utakmici finala Zapada u fenomenalnoj utakmici pobijedio Boston 125:113 i s 4:2 u pobjedama plasirao se u finale NBA lige gdje će igrati protiv Los Angeles Lakersa.

Prva utakmica finalne serije igrat će se u noći sa srijede na četvrtak.

Noćas smo gledali fantastičnu utakmicu, možda i najbolju u čitavoj seriji ova dva rivala. Miami je stalno vodio, bio je bolja momčad, ali Boston je u posljednjoj četvrtini sjajnom obranom zaustavio kreaciju Heata i nakon nekoliko ukradenih lopti napravio seriju 10:2 za velikih +6. Bilo je to sve od Celticsa. Do kraja utakmice igrao je samo Miami, odnosno, nevjerojatni Bam Adebayo, koji je odigrao utakmicu karijere i odveo Miami u veliko finale.

Utakmica je počela nervozno s obje strane. Nitko nije mogao pogoditi šut za tri. Boston je u jednom trenutku prve četvrtine bio na 0-6 za tricu, a Miami na 0-4. Momčad s Floride je povela 6:0, ali u samom otvaranju gledali smo jako rastrzanu košarku s puno grešaka, posebice u fazi napada. A onda se otvorilo s obje strane. Do kraja četvrtine skoro nitko nije mogao promašiti tricu. Smart i Brown su dalekometnim šutevima držali Boston na životu, dok je s druge strane Andre Iguodala zasipao koš Celticsa. Miami je prvu dionicu dobio s 33:27, a najbolji igrač Bostona Jayson Tatum u prvoj dionici nije ubacio niti jedan poen.

U drugoj četvrtini odlični Smart je i dalje bio nerješiv problem za obranu Heata, a radnu temperaturu je uhvatio i Tatum i do kraja poluvremena gledali smo neizvjesnu utakmicu koju je Miami zaključio s 62:60.

Boston je u treću dionicu ušao bolje, napravio je seriju 5:0 i poveo je, Celticsi su bili u puno boljem ritmu, a u tim trenucima nevjerojatni Ben Adebayo doslovce je sam igrao protiv velikog rivala. Kod rezultata 86:86 Goran Dragić je u zadnjim sekundama donio svojoj momčadi +2 na ulazu u zadnjih 12 minuta.

Početak četvrtine obilježila je velika kreativna kriza Miamija u napadu. Butler i Herro su izgubili tri lopte u nizu, a Brown i Smart su lakim koševima iz zakucavanja odveli Boston do serije 10:2 i velikih +6. Tada se budi Herro i s vezana četiri poena utakmicu vraća u egal, a onda na scenu opet stupa Ben Adebayo koji je sam prelomio utakmicu.

Najprije je iz solo prodora brutalno zakucao preko cijele obrane, onda je iznudio koš i faul, da bi s nekoliko ''jokićevskih'' asistencija pokazao kakva je klasa. Robinson je zabio tricu za +5, Hero je pogodio za +7, a nakon još jedne trice mladog igrača Miamija utakmica je bila gotova. Boston se totalno raspao i predao, a Miami je zasluženo ušao u finale u kojem ga nitko nije očekivao.

Kod Miamija je Adebayo ubacio 32 poena uz šut 11-12 (slobodna bacanja je gađao 10-11), imao je 14 skokova, pet asistencija i jednu ukradenu loptu. Jimmy Butler je ubacio 22, Tyler Herro 19, Duncan Robinson i Andre Iguodala po 15, a Goran Dragić 13 poena.

Jaylen Brown je za Boston postigao 26 poena, Tatum je dodao 24, a po 20 su ubacili Smart i Kemba Walker.

Tagovi: Bam Adebayo, Miami Heat, Jaylen Brown, Tyler Herro, Jimmy Butler, Boston Celtics, Goran Dragić
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE