GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FA Kup: Liverpool prvi finalist

FA Kup: Liverpool prvi finalist
DVOBOJ DIVOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2022 / 20:05
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Igrači Liverpoola prvi su finalisti ovosezonskog izdanja engleskog FA Kupa, najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu koje ove godine slavi 150 godina svog osnutka, oni su u polufinalu na Wembleyu svladali Manchester City sa 3-2 (3-0).

Liverpool je u prvom poluvremenu stvorio veliku prednost od 3-0, prvi pogodak postigao je Konate udarcem glavom nakon kornera već u 9. minuti, da bi prije odlaska na domr Mane postigao još dva gola, u 17. i 45. minuti. Prvi pogodak Senegalac je postigao prethodno "pokosivši" vratara Cityja Steffena u njegovu petercu, ali sudac nije dosudio očiti prekršaj i kaznio Manea kartonom već je pokazao na centar, dok je drugi put mrežu zatresao lukavim udarcem u bliži kut sa 10-ak metara.

U nastavku je City pokušao dostićui veliki zaostatak, brzo je smanjio preko Grealisha u 47. minuti, no ezultat se potom nije mijenjao sve do 90. minute kada je Bernardo Silva pogodio za 3-2. U sudačkoj nadoknadi City je stvorio dvije izgledne situacije za poravnanje, ali Allison je bio siguran na svojim vratima.

Za Liverpool će ovo biti 15. nastup u finalu FA Kupa, dosada je osvojio sedam naslova, posljednjeg još 2006. godine.

Suparnik Liverpoola u finalu koji je na programu 14. svibnja bit će bolji iz ogleda Chelseaja i Crystal Palacea koji će se igrati u nedjelju.

Tagovi: Liverpool, Manchester City, Sadio Mane
PROČITAJ I OVO
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
BUNDESLIGA
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
HOFFENHEIM - Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić briljirao je u utakmici Hoffenheima protiv Bayerna u zadnjem kolu ovosezonskog izdanja Bundeslige. Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maximilianu Baieru.
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
POPIS
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
BEOGRAD - Srpski izbornik Dragan Stojković objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Stojković je na popis uvrstio 35 nogometaša, što će reći da će do početka Eura morati otpisati njih devetoricu.
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
IZVRŠNI ODBOR
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
ZAGREB - U petak, 17. svibnja, održana je redovita, 6. sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo, a osnovne zaključke prenio je Sanjin Španović, predstojnik Ureda predsjednika kluba.
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
TENIS
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
PARIZ - Novak Đoković, potvrdio je da će nastupiti na ATP 250 turniru u Ženevi koji počinje u nedjelju.
Modrić najvjerojatnije ostaje još sezonu u Realu
NESLUŽBENO
Modrić najvjerojatnije ostaje još sezonu u Realu
MADRID - "Najvjerojatnije je da će ostati još godinu dana i nastaviti pisati povijest", kaže o Luki Modriću njegov agent Vlado Lemić, čije izjave za saudijski medij Kooora prenosi Marca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE