GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Euroliga: Anadolu Efes prvi finalist, 10 poena Simona

Euroliga: Anadolu Efes prvi finalist, 10 poena Simona
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2021 / 22:32
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Košarkaši Anadolu Efesa iz Istanbula prvi su finalisti ovosezonskog izdanja Eurolige, oni su u polufinalu završnog turnira u Koelnu svladali branitelja naslova CSKA iz Moskve sa 89-86 (25-15, 24-22, 22-18, 18-31).

Bila je to "repriza" finala posljednjeg izdanja Euroligeotprije dvije godine, a turski je sastav dominirao kroz prve tri četvrtine dvoboja te 12 minuta prije kraja vodio s velikih 71-51. No, tada je došlo do velikog pada u igri Efesa te se CSKA u samoj završnici primaknuo na 87-86 i imao napad za pobjedu.

No, Will Clyburn je promašio tricu za vodstvo 16 sekundi prije kraja, da bi tricu promašio i Darrun Hilliard 11 sekundi prije isteka vremena, a nakon obrambenog skoka Krunoslava Simona Shane Larkin je dobio dva slobodna bacanja sedam sekundi prije kraja. Pogodio je samo jedno pa je CSKA dobio novu priliku, ali Clyburn je promašio još jednu tricu za preokret sekundu prije kraja. Potom je Larkin dobio još dva slobodna bacanja i pogodio jedno za konačnih 89-86.

Simon je za Anadolu Efes igrao 29:40 minuta i postigao 10 koševa (šut za dva 3-5, trica 1-3, slobodna bacanja 1-1) uz šest skokova, tri asistencije i jednu osvojenu loptu.

Najbolji u dresu turskog sastava bio je Vasilije Micić sa 25 ubačaja, Rodrigue Beubois je dodao 15, dok su CSKA predvodili Clyburn sa 26 i Daniel Hackett sa 17 poena.

Anadolu Efes će svoj prvi naslov prvaka Europe u klupskoj povijesti pokušati osvojiti u nedjelju, a suparnik će mu biti bolji iz drugog polufinala u kojemu od 21 sat igraju Barcelona i Armani Exchange.

Tagovi: Anadolu Efes, Kruno Simon, Vasilije Micić, Shane Larkin
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE