GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EuroBasket: Njemačka bolja od Litve nakon dva produžetka

EuroBasket: Njemačka bolja od Litve nakon dva produžetka
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2022 / 17:24
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemački košarkaši svladali su u Koelnu Litvu 109-107 (19-19, 27-22, 20-24, 23-24; 7-7, 13-11), nakon dva produžetka, u utakmici 3. kola skupine B EuroBasketa.

Njemačka je time došla do treće pobjede u isto toliko nastupa, dok su litavski košarkaši upisali treći poraz. Prije Njemačke padali su Litavci protiv Slovenaca i Francuza.

Sjajna je bila utakmica Njemačke i Litve u kojoj je domaćin na pladnju imao pobjedu u osnovnih 40 minuta jer je vodio s velikih +7 u samoj završnici. No, u posljednjoj minuti litavski centar Valančiunas je postigao pet poena, a Nijemci nisu iskoristili zadnji napad za pobjedu.

U prvom produžetku duže je u prednosti bila Litva, ali je opet Njemačka imala zadnji napad za pobjedu. Tom prilikom promašio je, pak, Franz Wagner. U drugom produžetku je prednost bila na strani njemačke reprezentacije, a sa zvukom sirene tricu za pobjedu Litve promašio je Butkevičius.

Wagner je bio prvi njemački strijelac s 32 poena i osam skokova, dok je Dennis Schroeder dodao 25 uz osam asistencija. Najbolji litavski igrač bio je Jonas Valančiunas s 34 poena, a imao je i 14 skokova te pet asistencija i dvije blokade.

U skupini A Crna Gora je pobijedila Bugarsku 91-81 (21-21, 24-25, 22-12, 24-23). Time su Crnogorci ostvarili drugu pobjedu, a Bugarska novi, treći poraz.

Ključnim se pokazalo otvaranje treće četvrtine kada je Crna Gora napravila seriju 12-0. Iako su se nakon toga Bugari uspjeli oporaviti i primaknuti suparniku, snage za preokret kod njih nije bilo. Najbolji igrač Crne Gore bio je Vladimir Mihailović koji je ubacio 23 poena uz šest skokova i pet asistencija. Kod Bugara je prednjačio Aleksandar Vezenkov s 26 poena i osam skokova.

Fotografija: FIBA / Twitter

Tagovi: EuroBasket, Njemačka, Franz Wagner, Dennis Schroeder
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE