GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Engleski mediji hvale Brozovića

Engleski mediji hvale Brozovića
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2023 / 09:57
Autor: SEEbiz
LONDON - Manchester City prvi je put u povijesti prvak Europe. U finalu ovosezonskog izdanja Lige prvaka svladao je milanski Inter 1:0. Pogodak vrijedan titule postigao je Rodri u 68. minuti.

Ova pobjeda označila je i prekid niza od 10 godina u kojima je momčad koja osvaja Ligu prvaka imala Hrvata u kadru. Marcelo Brozović i Inter nisu uspjeli, a City nema Hrvata u ekipi.

Usprkos tome, Brozović je odigrao sjajnu utakmicu i zaradio brojne pohvale. Iako je prema Sofascoreovom algoritmu zaradio ocjenu od samo 6.7, jednu od najslabijih u Interu, Brozovićeva partija naišla je na brojne pohvale ondje gdje se ocjene daju subjektivno.

Redom se radi o velikim svjetskim medijima, pa tako Brozović nema ocjenu ispod sedmice ako se ocjenjuje do deset ili ispod četvorke ako se ocjenjuje do pet. Zanimljivu opasku je kao ocjenu za Brozovića upisao novinar portala Goal Mark Doyle.

On tvrdi da je Brozović bio najbolji igrač Intera, a objašnjava i zašto: "Uporno je uzimao posjed igračima Cityja te onda proigravao suigrače desno, lijevo i po sredini. Nije zaslužio biti na strani gubitnika, a to je očito osjećao i sam pa je njegova frustracija pred kraj proključala."

Hvale Brozovića i na portalu 90min. "Dirigirao je veznom linijom i bio jedan od katalizatora posljednjeg Interovog pokušaja da dođe izjednačenja", stoji u opisu sedmice koju mu je dodijelio ovaj engleski medij.

"Kapetanova mirnoća pomogla je Interu da ozbiljno izazove City, ali kako je utakmica odmicala, tako je i on postajao sve nervozniji", stoji u tekstu Guardiana o Brozoviću, a Sky piše: "Brozović je imao puno posla u Interovoj veznoj liniji. Imao je nekoliko jako važnih intervencija u obrani, neumorno je maltretirao igrače Cityja, a imao je i asistenciju koja je propala zbog Lukakua."

Tagovi: Marcelo Brozović, Inter
PROČITAJ I OVO
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE