GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Džeko nadmašio Tottija

Džeko nadmašio Tottija
GOLGETER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2020 / 16:53
Autor: SEEbiz / Index.hr
RIM - Edin Džeko u ljeto 2015. došao je u Romu na posudbu kao prekobrojni napadač u Manchester Cityju.

Pet godina kasnije i na pragu 35. godine je kapetan, velikan, najefikasniji stranac te od maloprije sa 111 golova i treći najefikasniji igrač u povijesti Rome.

Bosanska legenda Rome je do statusa trećeg najboljeg strijelca otkako postoji talijanski velikan došla u 11. minuti utakmice 11. kola Serie A, Bologna - Roma (trenutni rezultat 1:4), a gol je postigao upravo onako kako povijesni gol i zavrjeđuje.

Džeko je primio loptu od Lorenza Pellegrinija desnicom na desnoj strani kaznenog prostora pa lažnjakom poslao u prazno čuvara Danila, čime je ostao sam pred golmanom Ravagliom. Zatim je loptu prebacio na lijevu nogu i njome pogodio u donji lijevi kut vratara Bologne.

Džeko je u 234. nastupu za Romu postigao povijesni 111. gol za klub i tako se na vječnoj tablici strijelaca izjednačio s Amedeom Amadeijem, koji je treće mjesto držao još od 40-ih godina prošlog stoljeća. Osim toga, veličinu Džekinog podviga dokazuje i što je ponovio pothvat ikone Rome, koju navijači još uvijek zovu "Osmi kralj Rima".

Ispred Džeke su još samo Roberto Pruzzo (138) i Francesco Totti s 307 golova. Ako Džeko u Romi ostane do kraja ugovora, ljeta 2022., izvjesno je da će na vječnoj listi najboljih strijelaca Rome ispred njega biti samo Totti.

Međutim, Džeko je već sada nadmašio nenadmašnog. Do 111 golova došao je u 234 utakmice, što znači da ima sjajan prosjek od 0.47 zgoditaka po utakmici. Totti je pak 307 golova zabio u čak 785 nastupa za Romu, pa mu je prosjek slabiji od Džekinog, 0.39 golova po utakmici.

Džeko ima još jednu veliku kvalitetu. Poznato je da, iako je klasična devetka, dakle centarfor i napadač starog kova, nikako nije sebičnjak kojem su važni samo njegovi golovi. Sjajan je strijelac, ali i asistent. Do sada je za Romu namjestio čak 51 zgoditak.

Tagovi: Edin Džeko, AS Roma, Francesco Totti, Amedeo Amadei
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE