GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dybala u Romi do ljeta 2025.

Dybala u Romi do ljeta 2025.
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2022 / 13:56
Autor: SEEbiz / H
RIM - Argentinski napadač Paulo Dybala potpisao je trogodišnji ugovor s Romom do 30. lipnja 2025., objavio je talijanski prvoligaš u koji je 28-godišnji nogometaš stigao iz torinskog Juventusa.

"Brzina i odlučnost kojima je Roma pokazala koliko me želi, učinili su razliku. Pridružujem se momčadi koja je u usponu, klubu koji gradi čvrste temelje za budućnost i u Joseu Mourinhu ima trenera s kojim će mi biti čas raditi", izjavio je Dybala u službenom priopćenju.

Klub nije naveo financijske detalje ugovora, ali u talijanskim medijima je objavljeno da bi mu osnovna godišnja plaća trebala biti 4,5 milijuna eura, a uz bonuse može narasti do šest milijuna.

Dybala je seniorsku karijeru započeo u argentinskom klubu Instituto iz Cordobe, a već 2012. je stigao u Italiju, gdje mu je prvi klub bio Palermo. Tri godine poslije prešao je u Juventus i tamo proveo sljedećih sedam sezona.

S Juventusom je pet puta bio prvak Italije, četiri puta pobjednik Kupa Italije, a triput osvojio talijanski Superkup. U 293 nastupa u svim natjecanjima za "staru damu" postigao je 115 pogodaka, a prije tri sezone (2019./'20.) bio je proglašen najboljim igračem Serie A.

"Kao suparnik sam se oduvijek divio ozračju koje su stvarali Romini navijači i sada ne mogu dočekati priliku da ih pozdravim noseći ovaj dres", izjavio je Dybala držeći u rukama majicu Rome s brojem 21 na leđima koji mu je prepustio također novopridošli igrač Nemanja Matić, a on će uzeti dres s brojem 8.

Dybala broj 21 nosi i u argentinskoj reprezentaciji za koju je nastupio 34 puta i postigao tri pogotka.

Argentinac se već priključio momčadi koja se u Portugalu priprema za nadolazeću sezonu.

Tagovi: Paulo Dybala, AS Roma
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE